29/7/09

Microsoft και Yahoo ... η ώρα μηδέν!


Tο σίριαλ Microsoft-Yahoo! έφτασε πλέον στο τέλος του. Οι δύο εταιρείες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιούν στο κοινό ότι... κατέληξαν σε συμφωνία συνεργασίας, η οποία απέχει αρκετά από το περυσινό σενάριο που προέβλεπε εξαγορά της Yahoo! από τον κολοσσό του software.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η Microsoft αναλαμβάνει τον έλεγχο στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της αναζήτησης και αναμένεται να μεταφέρει την τεχνολογία του Bing στο Yahoo! Search. Από την άλλη πλευρά, η Yahoo! αναλαμβάνει τον τομέα των διαφημίσεων στο χώρο της αναζήτησης. Ουσιαστικά, η Microsoft αποκτά τον πλήρη έλεγχο του Yahoo! Search και θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει αυτή την εξέλιξη προκειμένου να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google.



Όπως γίνεται σαφές από την ανακοίνωση, προκείται για μια στρατηγική συμμαχία των δύο εταιρειών σε συγκεκριμένους τομείς [αναζήτηση και διαφημίσεις] και όχι για εξαγορά ή συγχώνευση. Έτσι, οι δύο εταιρείες θα εξακολουθήσουν να ανταγωνίζονται η μία την άλλη σε άλλους τομείς, όπως το webmail ή το instant messaging.



Το πιο σημαντικό, όμως, κομμάτι αυτής της συνεργασίας είναι η διάρκειά της. Η Microsoft και η Yahoo! θα πορευτούν με βάση το κείμενο που υπεγράφη για 10 χρόνια. Στον κόσμο του Internet, αυτό ισοδυναμεί περίπου με την αιωνιότητα, οπότε μπορούμε να μιλάμε για μόνιμη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών

πηγή:PCmagazine.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου