10/7/09

Οι συνεργάτες του λειτουργικού της Google

Η Google ανακοίνωσε ποιες εταιρείες hardware δεσμεύτηκαν να κατασκευάσουν μηχανήματα που θα τρέχουν το επερχόμενο λειτουργικό της, Google Chrome OS

Η Google δήλωσε σε ανακοίνωσή της, ότι θα συνεργαστεί με πολλές εταιρείες πάνω στο hardware που θα σχετίζεται με το λειτουργικό της, όπως η Acer, Asus, Freescale, Hewlett-Packard, Lenovo, Toshiba, Texas Instruments και Qualcomm.

Το λογισμικό έχει σχεδιαστεί ώστε να βασίζεται στο web και αρχικά θα ενσωματωθεί σε μικρότερους φορητούς υπολογιστές, όπως τα netbooks. Το λειτουργικό σύστημα που θα βασίζεται στη φιλοσοφία των browsers αναμένεται να διατεθεί στο κοινό το 2010.

Στο blog post, στο οποίο ανακοίνωσε τις εταιρείες με τις οποίες θα συνεργαστεί σε επίπεδο hardware, η Google δήλωσε ότι ο κώδικας για το Chrome OS θα είναι open source και ότι οποιοσδήποτε θα μπορεί να το κατεβάσει και να το εγκαταστήσει δωρεάν.

Τα πρώτα netbooks που θα τρέχουν το λογισμικό θα είναι έτοιμα, υπολογίζεται, έως τα τέλη του 2010. Το OS θα σχεδιαστεί ώστε να δουλεύει με Intel chips, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε desktop PCs, laptops,netbooks αλλά και Arm chips που ενσωματώνονται στις περισσότερες συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, η εταιρεία δήλωσε ότι ανάμεσα στους νέους συνεργάτες θα είναι και η Adobe, με την οποία θα δουλέψει για την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος. Η συνεργασία αυτή έχει προοπτικές να εξελιχθεί σε κάτι πολύ σημαντικό λόγω της ευρείας χρήσης του Adobe Flash.

πηγή: pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου