27/7/09

Πυρκαγιές σε Κάρυστο – Μολάους – Εύβοια


Φωτιές μαίνονται και τη Δευτέρα σε Κάρυστο, Μολάους και Εύβοια. Και στα τρία σημεία επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις...

Πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο, μέσα σε φαράγγι, στην Κάρυστο. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και ένα αεροσκάφος.

Φωτιά είναι σε εξέλιξη και στους Μολάους Μονεμβασιάς, όπου καίγονται ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν εννιά οχήματα με 25 πυροσβέστες κι ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, μαίνεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε δασική έκταση στο Δήμο Δυρφίων της Εύβοιας στην περιοχή Άγιος Ιωάννης. Επί τόπου βρίσκονται 10 οχήματα με 30 πυροσβέστες, ενώ επιχειρεί και ένα ελικόπτερο.

Εν τω μεταξύ, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στη Χρυσοκελαριά Κορώνης και υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Μεταξάδα Μεσσηνίας, καθώς και στο Βελιμάχι Κοντοβάζαινας, όπου επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθειες για πλήρη έλεγχο και κατάσβεση.

Για την πυρκαγιά στη Μεταξάδα Μεσσηνίας συνελήφθη ένας 41χρονος, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος προσήχθη στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας, όπου του ασκήθηκε δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση που τελέστηκε από κακοβουλία, καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο ανθρώπων.

Ο 41χρονος παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας, προκειμένου να απολογηθεί ή να ζητήσει προθεσμία για τα κακουργήματα που τον βαρύνουν.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Τρίτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς (συμπεριλαμβανομένου των Κυθήρων), Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου