11/7/09

Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων η Ελλάδα


Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων που διεξάγεται στο Όκλαντ προκρίθηκε η Ελλάδα, νικώντας την Αυστραλία με 84-69 στον ημιτελικό. Το συγκρότημα του Γιώργου Βλασσόπουλου θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής (10:30πμ) τις ΗΠΑ, που νίκησαν δύσκολα με 81-77 την Κροατία στον δεύτερο ημιτελικό. Kορυφαίος μεταξύ... ίσων ο Νίκος Παππάς, ανήμερα των 19ων γενεθλίων του.

Ο αγώνας...

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στην πρώτη περίοδο. Το ελληνικό συγκρότημα είχε για πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Κασελάκη και Γιάνκοβιτς, ενώ με ένα τρίποντο του τελευταίου κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο με τη μέγιστη ως εκείνη τη στιγμή διαφορά, 24-18.

Μία ακόμη «βόμβα» του Γιάνκοβιτς έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή, 29-18, στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Οι Αυστραλοί αντέδρασαν και πλησίασαν στο -4, 33-29, ωστόσο η ελληνική απάντηση ήταν άμεση. Με ηγέτες τους Παπανικολάου και Παππά οι παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου έτρεξαν ένα επί μέρους σκορ 11-1 και προηγήθηκαν με 44-30, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 46-33 χάρη σε ένα σουτ του Σλούκα στα 5’’ πριν την ανάπαυλα.

Η εξαιρετική εμφάνιση της Ελλάδας συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η διαφορά συνέχιζε να αυξάνεται. Με όπλο την άριστη αμυντική λειτουργία και τις συνετές επιλογές στην επίθεση, όπου δέσποζε ο Παππάς, η διαφορά έφτασε μέχρι και το +22, 61-39. Οι Αυστραλοί προσπαθούσαν με ατομικές ενέργειες και τραβηγμένα σουτ να μειώσουν, αλλά η ελληνική ομάδα έκλεισε την περίοδο με διαφορά ασφαλείας, 67-47, χάρη σε δύο βολές του Μάντζαρη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ελλάδα διαχειρίστηκε άριστα τη διαφορά και υπερασπίστηκε αυτό που με τόσο κόπο έχτιζε στα τρία προηγούμενα. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από το +15 και η νίκη-πρόκριση στον τελικό, που της χαρίζει τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο, ήταν γεγονός.

«Δεν έχει σημασία για μας ποιον θα αντιμετωπίσουμε στον τελικό. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να ηρεμήσουμε», δήλωσε μετά το ματς ο Νίκος Παππάς, ενώ ερωτηθείς αν θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με την υπόλοιπη ομάδα είπε: «Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι. Το πάρτι θα το κάνουμε αύριο».

*Ο Ζήσης Σαρικόπουλος δεν αγωνίστηκε και πάλι, αφού δεν έχει ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό του. Ίσως είναι σε θέση να προσφέρει στον τελικό.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου