12/7/09

Έφοδος της αστυνομίας στον προσφυγικό καταυλισμό στην Πάτρα!

Έφοδο πραγματοποίησε τα ξημερώματα η αστυνομία στον καταυλισμό προσφύγων στην Πάτρα, στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Ευρώτα. Οι δυνάμεις της αστυνομίας, με τη συνδρομή της περιφέρειας, της πολεοδομίας και άλλων φορέων, προχώρησαν στην κατεδάφιση του καταυλισμού, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών με την υποστήριξη διμοιριών ΜΑΤ, έκαναν έλεγχο των μεταναστών που βρίσκονταν στον καταυλισμό. Εντόπισαν 44 ανήλικους, οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν σε κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων. Ακόμα, 15 μετανάστες οι οποίοι είχαν νόμιμα έγγραφα, φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Πάτρας, ενώ συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση 15 άλλοι που δεν είχαν μαζί τους νομιμοποιητικά έγγραφα.

Λίγο μετά την εκκένωση του καταυλισμού, ξέσπασε -για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο- πυρκαγιά. Λόγω των εύφλεκτων υλικών η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής. Από την φωτιά κάηκαν δεκάδες πρόχειρα παραπήγματα, ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Παράλληλα, σημειώθηκαν εμπρησμοί αυτοκίνητων στην πόλη, γεγονός που εκτιμάται ως κίνηση αντιπερισπασμού. Mεταξύ 5:30 με 6:30 το πρωί, άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια σε κρατικό όχημα που βρίσκονταν κοντά στον καταυλισμό με αποτέλεσμα να σημειωθούν σημαντικές ζημιές.

Επίσης ακόμη ένα όχημα που βρισκόταν στο σημείο όπου διεξάγονταν η επιχείρηση παραδόθηκε στις φλόγες όταν άγνωστοι το πυρπόλησαν. Την ίδια ώρα σημειώθηκε έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Πάτρας, ενώ στόχος επίθεσης έγινε και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πάτρας, όπου εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός.

Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομική επιχείρηση επεκτάθηκε στην νότια πλευρά του λιμανιού και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φάρου. Εκεί οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε μετανάστες που προέρχονται κυρίως από χώρες της Αφρικής. Όσοι δεν είχαν έγγραφα, προσάγονταν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου