1/7/09

Αστυνομική πολιορκία στο παλιό Εφετείο της Ομόνοιας

Αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν τοποθετήσει στο σημείο περιπολικά, πολιορκούν από χθες το απόγευμα το κτίριο του παλιού Εφετείου, στην οδό Σωκράτους. Υπό το βλέμμα τους, μετανάστες που βρίσκονται εντός του κτιρίου φωνάζουν χαρακτηριστικά ότι έχουν να συτιστούν εδώ και δύο ημέρες.

Η αστυνομία διενεργεί ελέγχους και έχει αποκλείσει την είσοδο στο κτίριο ακόμη και για τους δημοσιογράφους. Όποιος μετανάστης εξέρχεται του κτιρίου, συλλαμβάνεται. Εξαίρεση αποτελούν όσοι διαθέτουν έγγραφα απέλασης.

Στο παλιό Εφετείο βρίσκονται περίπου 200 άτομα. Υπό το φόβο της σύλληψης, οι μετανάστες δεν βγαίνουν από το κτίριο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες.

Ύστερα από παρέμβαση της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, κ. Σκιαδάς, σχεδιάζει να προμηθεύσει τους εσώκλειστους μετανάστες με τρόφιμα.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα είναι η περίπτωση μετανάστη με μαροκινό διαβατήριο ο οποίος είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στη χώρα του την Τετάρτη. Αντ' αυτού, συνελήφθη εξερχόμενος του παλιού Εφετείου και κρατείται σε αστυνομικό τμήμα, στον Ασπρόπυργο.

πηγή: TVXS.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου