30/7/09

60 δωρεάν wi-fi hotspots έρχονται στη Λάρισα...!


Στην εγκατάσταση 60 σημείων wi-fi δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω ευρυζωνικών υποδομών σε υπαίθριους χώρους αλλά και χώρους υψηλής επισκεψιμότητας στο Νομό Λάρισας όπως χώρους συνάθροισης κοινού, χώρους αναμονής μετακίνησης και χώρους εκδηλώσεων και συνεδριάσεων προχωρά η ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας, η οποία κάνει λόγο για «ένα σημαντικότατο έργο με στόχο την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας στο νομό».

Το έργο που έχει τίτλο «Προώθηση ευρυζωνικών υπηρεσιών και εφαρμογών με χρήση wi-fi hot spots» ανήκει στο Μέτρο 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» της πρόσκλησης 192. Είναι ενταγμένο στην ευρύτερη δράση για την ανάπτυξη των υποδομών δικτύων τοπικής πρόσβασης και προβλέπει την κάλυψη ανοικτών δημόσιων κεντρικών σημείων σε Δήμους όλου του Νομού Λάρισας, με ασύρματα δίκτυα ευρυζωνικής πρόσβασης. Είναι βασισμένο στην επιτυχία της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Σύνταγμα, το Θησείο, την Πλατεία Κοτζιά και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα, όπου καταγράφηκε πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κοινού.

Σύμφωνα με το Διευθυντή της ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας κ. Δημήτρη Τσούμα «προχωρούμε με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του Δημόσιου τομέα, με τη βελτίωση των παρεχόμενων προς τον πολίτη υπηρεσιών, με την άμεση πρόσβαση των πολιτών σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Υγείας, βιβλιοθήκες, μουσεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.λπ. δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες ασύρματης δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο. Η παρέμβαση αυτή της ΤΕΔΚ, έχει σκοπό την ενίσχυση της ιδιωτικής συμμετοχής, φιλοδοξώντας να άρει την επιχειρηματική αβεβαιότητα ώστε να ανοίξουν μακροπρόθεσμες επιχειρηματικές ευκαιρίες οι οποίες θα βασίζονται στον υγιή ανταγωνισμό και στην επέκταση των ευκαιριών σε ενεργούς χρήστες συμμέτοχους στην κοινωνία της πληροφορίας. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο του Διαγωνισμού, για να επιλεγεί η πιο συμφέρουσα προσφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου