13/7/09

Απετράπησαν 17 "διαδικτυακές" αυτοκτονίες

Δεκαεφτά πιθανές αυτοκτονίες απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, καθώς χρήστες του Ίντερνετ είχαν ανακοινώσει ή εκφράσει την επιθυμία να αυτοκτονήσουν μέσω διαδικτυακών τόπων.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία, οι αστυνομικοί εντόπισαν από τις 13 Απριλίου μέχρι σήμερα κείμενα ή συνομιλίες χρηστών, οι οποίοι εξέφραζαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που οφείλονταν σε ανεργία, οικογενειακά, ερωτικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά και επειδή κάποιους τους απέκλεισαν από online παιχνίδια στο Ίντερνετ γιατί δεν τηρούσαν τους κανόνες.

Από τους 17 επίδοξους αυτόχειρες, οι εννέα είναι ανήλικοι, ενώ ένας από τους 17 είναι από τη Φιλανδία. Στην Ελλάδα, εντοπίστηκαν σε περιοχές όπως η Αθήνα, οι Σέρρες, η Καλαμάτα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη.

Οι αστυνομικοί αφού τους εντόπισαν, ενημέρωσαν ψυχολόγους της ΜΚΟ της εκκλησίας "Αλληλεγγύη" για τους ενήλικες και ψυχολόγους του "Χαμόγελου του παιδιού" για τους ανήλικους, με τη συνεργασία των οποίων ενημέρωσαν τις οικογένειες προκειμένου να παράσχουν στήριξη στα παιδιά τους.

Για τον Φινλανδό ενημερώθηκε η οικογένειά του μέσω Ιντερπόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου