15/6/09

Ο νέος Safari 4 ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια downloads!

Η Apple δηλώνει ότι τις τελευταίες 3 ημέρες περισσότεροι από 11 εκατομμύρια χρήστες κατέβασαν αντίγραφα του νέου browser της ενώ 6 εκατομμύρια εκ των οποίων ήταν για συστήματα που χρησιμοποιούν τα Windows.

Κατά την άποψη της εταιρείας ο Safari 4 είναι ο ταχύτερος browser στην αγορά αφού, όπως υποστηρίζει, είναι κατά οχτώ φορές πιο γρήγορος από τον Internet Explorer 8 της Microsoft και 3 φορές του Firefox 3 της Mozilla. Η Apple αποδίδει αυτά τα αποτελέσματα στην προηγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη του browser αλλά και στη νέα JavaScipt μηχανή, με την ονομασία Nitro.

Από την άλλη, σε σύγκριση με τον Safari 3, η τέταρτη έκδοση του browser παρουσιάζει σημαντική βελτίωση σε ότι αφορά την πλοήγηση στο Internet. Οι νέες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως το Top Sites, που αφορά στη γρήγορη και εύκολη αναζήτηση σελίδων που ο χρήστης έχει ήδη επισκεφτεί, αλλά και τα Full History Search και Cover Flow τα οποία, σύμφωνα με την Apple, βασίζονται στα πιο πρόσφατα πρότυπα Web, όπως την HTML 5 και τα εξελιγμένα CSS Effects.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου