1/6/09

Ήρθε το Google Web Elements

Εαν θέλετε να ενσωματώσετε στην προσωπική σας ιστοσελίδα, νέα σχετικά με τους αγώνες ποδοσφαίρου, η Goolge έχει μια εύκολη λύση που δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Η λύση αυτή φέρει το όνομα Google Web Elements και θα παρουσιαστεί σήμερα στο συνέδριο των developers της Google I/O στο Σαν Φρανσίσκο.

Πρόκειται για μια εύκολη "cut-and-paste" μέθοδο (λογοπαίγνιο) να ενσωματώνει κανείς Google News feeds σε μια ιστοσελίδα.

Οι κατασκευαστές ιστοσελίδων, μπορούσαν να ενσωματώσουν νέα από την Google, χρησιμοποιώντας τα Google's APIS, λέει ο DeWitt Clinton, technical manager της Google developer relations team. Παρόλαυτά, η χρήση του Web Elements είναι μια πολύ πιο εύκολη διαδικασία. Εάν για παράδειγμα κάποιος θελήσει να φτιάξει εξατομικευμένα Google News feeds, μπορεί να διαλέξει το είδος ενός feed και να ορίσει ορισμένες παραμέτρους και τέλος να κάνει ένα από c&p (copy&paste) τον αντίστοιχο κώδικα στον κώδικα της ιστοσελίδας.

Ο Clinton (ο DewWitt) εξηγεί πως προσπαθούν να κάνουν την ενσωμάτωση ειδήσεων όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα είναι κάτι που θα χρησιμοποιείται από επαγγελματίες ή απλά ως ένα εργαλείο για bloggers ή μικρές επιχειρήσεις - η Google επικεντρώνεται στο να γίνει όσο πιο εύκολα κατανοητή η όλη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου