23/6/09

Ανανέωση των Google Maps - “τι υπάρχει εδώ;”

Παρόλο που οι χάρτες Google παρέχουν τα ονόματα οδών, πάρκων ή μεγάλων μνημείων… μερικές φορές είναι ευκολότερο για εμάς να βρούμε αυτό που ψάχνουμε εάν γνωρίζουμε τι ακριβώς υπάρχει στο σημείο που κοιτάμε. Σύμφωνα με την τελευταία ανανέωση των χαρτών αυτό μπορεί να γίνει πλέον με ένα δεξί κλικ.

Κάνοντας δεξί κλικ σε μια τοποθεσία λοιπόν εμφανίζονται μια σειρά από επιλογές. Στην τελευταία ανανέωση των χαρτών προστέθηκε και η επιλογή “Τι υπάρχει εδώ” , η οποία μας δίνει πληροφορίες για το κτίριο, μέρος, οτιδήποτε υπάρχει εκεί …ή απλά την διεύθυνση.

whatsheregooglemaps

Οι χάρτες Google υπολογίζουν το τι βρίσκεται στην τοποθεσία που διαλέξατε … αναλόγως με το ζουμ που έχετε κάνει. Eαν για παράδειγμα έχετε κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο ζουμ, τότε πολύ πιθανό να πάρετε την ακριβής διεύθυνση της τοποθεσίας ή απλά το όνομα της επιχείρησης που μπορεί να υπάρχει εκεί. Αλλιώς μπορεί να σας δείξει φωτογραφίες της περιοχής ή άλλα καταστήματα/μέρη στην γενικότερη περιοχή.

Αυτή η διαδικασία ονομάζεται αντίστροφο geocoding, και υπάρχει στο Google Maps API εδώ και αρκετό καιρό… οπότε εαν είσαστε developer, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στις δικές σας εφαρμογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου