16/6/09

Επισημοποιήθηκε το 9μηνο στο στρατό

Και επίσημα πλέον η θητεία θα διαρκεί 9 μήνες, μετά την έγκριση της πρότασης του Υπουργού Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη από το ΚΥΣΕΑ. Οι σειρές του Φεβρουαρίου και του Μαίου θα υπηρετήσουν 1 και 2 μήνες λιγότερους αντίστοιχα.

Πιο αναλυτικά, η ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου θα υπηρετήσει 11 μήνες, ενώ η ΕΣΣΟ του Μαϊου θα υπηρετήσει 10 μήνες. Από την σειρά του Αυγούστου και έπειτα, το εννιάμηνο θα είναι γεγονός.

Παράλληλα το ΚΥΣΕΑ είπε ότι όλοι οι στρατεύσιμοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια, ενώ ο υπουργός υποστήριξε ότι θα πρέπει να καταργηθεί σταδιακά η κατάταξη εφέδρων σε Ναυτικό και Αεροπορία.

Επιπλέον, το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την μείωση των δαπανών στους εξοπλισμούς, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για φύλαξη των στρατοπέδων με ηλεκτρονικά μέσα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ανέφερε ότι θα εξοικονομηθούν πόροι 15% για το 2010 και 10% για τα υπόλοιπα 4 χρόνια, που μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομίας, σε άλλες κοινωνικές δράσεις.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στο θέμα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος λέγοντας ότι με τα μέτρα δεν θίγεται το αξιόμαχο των δυνάμεων, ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτήσεις στις υποδομές ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, καθώς και ότι η τωρινή υιοθέτηση του μέτρου δεν έχει να κάνει με «μικροκομματικές σκοπιμότητες».

«Η μείωση της θητείας είναι μέτρο θετικό και δεν πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με γνώμονα μικροκομματικές σκοπιμότητες και στείρα άρνηση», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είμαστε σε προεκλογική περίοδο και αυτός είναι ο λόγος της μείωσης θητείας, ο κ. Αντώναρος απάντησε στο δημοσιογράφο: «Η φαντασία σας είναι αχαλίνωτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου