28/6/09

Το 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσ/νίκης συνεχίζεται μέχρι αύριο


Δελτίο Τύπου Σάββατο, 27 Ιούνη 2009

Συνεχίζεται εκτάκτως μέχρι και τη Δευτέρα 29 Ιούνη το 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε χθες από νωρίς το 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην πόλη μας, με τη συμμετοχή να ξεπερνά ακόμα και τις προσδοκίες μας. Από τις 7 και μετά, χιλιάδες πολίτες της πόλης μας, μετανάστες και ντόπιοι, ήρθαν στο 4ο Πάρκο Παραλίας, συμμετείχαν στις συζητήσεις, παρακολούθησαν παραστάσεις και προβολές, επισκέφθηκαν τα δεκάδες περίπτερα. Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κοινωνία της πόλης μας δεν θέλει να γυρίσει στο μεσαίωνα, δεν θα ανεχτεί τις απειλές για μαζικά πογκρόμ εναντίον των μεταναστών, για απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Δυστυχώς όμως, ο καιρός μας τα χάλασε. Λίγο πριν αρχίσουν οι συναυλίες, η βροχή μας ανάγκασε να σταματήσουμε. Για να μη χαθεί ούτε μια συμμετοχή, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα συνεχίσει και τη Δευτέρα 29 Ιούνη. Από τις 7 θα ξεκινήσουν τα εργαστήρια και τα δρώμενα που αναβλήθηκαν, όπως η ενημέρωση για το πανευρωπαϊκό NoBorder Camp που ετοιμάζουμε στα τέλη Αυγούστου στη Μυτιλήνη, από τις 8.30 οι προβολές και οι δύο συναυλίες που αναβλήθηκαν από την Παρασκευή. Στο πρόγραμμα αυτό θα προστεθούν και όσες άλλες εκδηλώσεις αναβληθούν λόγω βροχής και τις επόμενες ημέρες.
Ειδικότερα, το ισπανικό συγκρότημα BOIKOT, το οποίο ήρθε από τη χώρα του για να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ, θα εμφανιστεί σήμερα (Σάββατο) στη Δυτική Σκηνή.
Σήμερα, αύριο και μεθάυριο συνεχίζουμε λοιπόν, πιο πολλοί και πολλές από ποτέ, πιο ενωμένοι, πιο αλληλέγγυοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου