2/5/09

Νέο PSP τον Ιούνιο;



Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας η Sony θα παρουσιάσει την νέα έκδοση του PlayStation Portable (PSP) στην έκθεση Electronic Entertainment Expo τον προσεχή Ιούνιο. Οι ίδιες πηγές, σε επίπεδο φημών, αναφέρουν πως το νέο PSP δεν θα διαθέτει υποστήριξη universal media disc (UMD) αλλά θα προσφέρει κάποιες νέες λειτουργίες.



Η ιστοσελίδα 1up.com αναφέρει πως αντί για το UMD το PSP θα έχει εσωτερική flash μνήμη 8GB ή 16GB για την αποθήκευση των παιχνιδιών. Ο σχεδιασμός θα είναι και αυτός διαφορετικός σε σχέση με αυτόν του υπάρχοντος αφού τα πλήκτρα ελέγχου θα βρίσκονται σε μία συρόμενη επιφάνεια κάτω από την οθόνη. Καθώς οι φήμες για πολλές αλλαγές πληθαίνουν δεν λείπουν και εκείνοι που υποθέτουν πως το νέο gadget πρέπει να έχει και ένα νέο όνομα: PlayStation Portable Go!

Αν η αφαίρεση του UMD από το νέο PSP επιβεβαιωθεί στο μέλλον τότε η Sony θα βρεθεί σε ένα κομβικό σημείο αφού θα πρέπει να περάσει στην εποχή της ψηφιακής διανομής προϊόντων λογισμικού και περιεχομένου (παιχνίδια, ταινίες, μουσική) για το PSP. Θα είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε πως ακριβώς η Sony θα υλοποιήσει την μετάβαση από το UMD των 0.9 έως 1.8GB στην εσωτερική μνήμη των 8 ή 16GB.

H στροφή αυτή θα σημάνει επίσης μια εξέλιξη του PSP προς την κατεύθυνση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τα δίκτυα (network-based services). Πλέον το PSP θα πρέπει να εμφανίζει νέα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και δεν αποκλείεται να διαθέτει και υποστήριξη ασύρματης/κινητής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία θα είναι έτοιμη να διαθέσει στην αγορά της Ιαπωνίας την νέα συσκευή τον Σεπτέμβριο του 2009 και μέχρι το τέλος του έτους στον υπόλοιπο κόσμο. Να σημειωθεί πως στις αρχές του 2009 είχαν κυκλοφορήσει άλλες φήμες σχετικά με την κυκλοφορία ενός μοντέλου με την ονομασία PSP-4000 χωρίς όμως άλλες πληροφορίες.

πηγή:adslgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου