6/5/09

Ξεγέννησε τη γυναίκα του με οδηγίες από το Google...


Μία εμπειρία που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή, βίωσε ο Μαρκ Στίβενς, μηχανικός στο Ναυτικό από το Cornwall της Βρετανίας. Η ετοιμόγεννη γυναίκα του μπήκε στη διαδικασία του τοκετού ενώ βρίσκονταν στο σπίτι, αλλά καθώς το ασθενοφόρο αργούσε να έρθει, αναγκάστηκε να την ξεγεννήσει ο ίδιος. Πώς ήξερε τί να κάνει; Πληκτρολόγησε στο Google “πώς ξεγεννάμε ένα μωρό” και ακολούθησε τις οδηγίες...

Ο κ. Στίβενς και η σύζυγός του σχεδίαζαν να γίνει ο τοκετός στο σπίτι. Έτσι, όταν η γυναίκα άρχισε να νοιώθει ότι το μωρό ερχόταν, ειδοποίησε το σύζυγό της και εκείνος κάλεσε τη μαία. Ωστόσο εκείνη ήταν απασχολημένη και τους συμβούλευσε να καλέσουν ασθενοφόρο.

Στο μεταξύ ο ίδιος είχε την πρόνοια να ψάξει στο Google οδηγίες για το πώς έρχεται στον κόσμο ένα μωρό. Έτσι όταν μετά από τέσσερις ώρες η γυναίκα άρχισε να μπαίνει στην τελική ευθεία για τον τοκετό και το ασθενοφόρο ακόμη δεν είχε έρθει, κατάφερε να τα βγάλει πέρα και να την βοηθήσει να φέρει στη ζωή το γιο τους, ένα υγιέστατο μωρό που θα ονομαστεί Gabriel.

Όπως δήλωσε ο κ. Stephens στο BBC, το Google τον οδήγησε σε συμβουλευτικά site για το πώς χειριζόμαστε μία απρόσμενη εγκυμοσύνη και παρακολούθησε σχετικά βίντεο. “Τα βίντεο με έκαναν να νιώσω ήρεμος. Νομίζω ότι θα τα κατάφερνα ούτως ή άλλως αλλά το ότι τα είχα παρακολουθήσει έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα” λέει.

“Αυτό είναι το τέταρτο παιδί μας. Την πρώτη φορά πέρασα όλη τη διάρκεια του τοκετού στο πλευρό της γυναίκας μου, αλλά τώρα πλέον δεν φοβάμαι να δω τα πράγματα από κοντά” αναφέρει ο κ. Στίβενς δηλώνοντας πως δεν ένοιωσε πανικό σε καμία στιγμή της διαδικασίας και ότι κατάφερε να επιστρατεύσει τεχνικές ηρεμίας που είχε μάθει στην εκπαίδευση του στο Ναυτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου