Ερευνητές του πανεπιστημίου Cambridge έκαναν ένα απλό πείραμα. Ανέβασαν φωτογραφίες σε 16 δημοφιλής ιστοσελίδες, σημειώνοντας τις ακριβείς διευθύνσεις τους, και στη συνέχεια τις έσβησαν. Μετά απο 30 ακριβώς μέρες, επισκέφτηκαν τις ίδιες ιστοσελίδες και έδωσαν στη γραμμή διευθύνσεων του browser τις διευθύνσεις των φωτογραφιών.
Τα ευρήματα τους ήταν εντυπωσιακά. Σε 7 απο τα 16 websites οι φωτογραφίες ήταν ακόμα εκεί, ανέπαφες και διαθέσιμες σε όποιον είχε την τύχη ή την όρεξη να τις βρει. Ανάμεσα σε αυτά τα 7 websites ήταν και το Facebook παρόλο που εκπρόσωπος του site δήλωσε οτι οι φωτογραφίες διαγράφονται απο τους servers του Facebook την στιγμή που ο χρήστης/μέλος του site πατήσει το κουμπί της διαγραφής. Πως γίνεται να είναι αλήθεια κάτι τέτοιο και να βρίσκουν τις φωτογραφίες τους οι ερευνητές του Cambridge, είναι κάτι που σίγουρα ανατρέπει τους ισχυρισμούς του ενός εκ των δύο.
Απο την έρευνα, τα websites που έδειξαν τον μεγαλύτερο σεβασμό στην επιθυμία διαγραφής των δεδομένων του χρήστη, ήταν τα Flickr, Picassa και Windows Live Spaces.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου