21/5/09

Του έσωσε τη ζωή, τρυπώντας του το κεφάλι

Με ηλεκτρικό τρυπάνι, ένας ιατρός στην Αυστραλία, άνοιξε τρύπα στο κεφάλι ενός 13χρονου αγοριού, προκειμένου να σταματήσει την αιμορραγία που θα προκαλούσε το θάνατό του.

"Αν βρίσκεσαι σε μία τέτοια κατάσταση απλά πρέπει να κάνεις τέτοια πράγματα", δήλωσε ο Ρομπ Κάρσον, στην εφημερίδα The Australian, ενώ προσέθεσε : "Δεν πρόκειται για προσωπική μου επιτυχία. Είναι μέρος της δουλειάς μας".

Ο 13χρονος Νίκολας Ρόσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής Μεριμπόροου της Αυστραλίας, επειδή είχε έντονο πονοκέφαλο μετά από πτώση από το ποδήλατό του και χτύπημα στο κεφάλι.

Τα πράγματα δεν ήταν και τόσο απλά όμως, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική αιμορραγία, η οποία θα προκαλούσε το θάνατό του.

Προκειμένου να σώσει τη ζωή του μικρού αγοριού, ο ιατρός της περιοχής, συνειδητοποιώντας πως είχε στη διάθεσή του λίγα μόνο λεπτά, δανείστηκε από κάποιον εργάτη ένα ηλεκτρικό τρυπάνι χωρίς καλώδιο, με το οποίο άνοιξε τρύπα πάνω από το αυτί του παιδιού και έτσι το αίμα βρήκε διέξοδο.

Ο πατέρας του μικρού δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο ιατρός είχε προειδοποιήσει την οικογένεια για τους κινδύνους χρήσης αυτών των εργαλείων, αλλά ότι ήταν και η μόνη του ευκαιρία να σώσει τη ζωή του γιου του.

Ηταν "μία από τις πιο θαρραλέες προσπάθειες διάσωσης ανθρώπου που μπορεί κανείς να φανταστεί", είπε ο νευροχειρουργός από τη Μελβούρνη, Ντέιβιντ Γουάλας.

Πολύ λίγη ώρα αργότερα, ο τυχερός μέσα στην ατυχία του 13χρονος, εμφάνισε σημάδια ανάκαμψης και ταξίδεψε με αεροπλάνο προς το νοσοκομείο της Μελβούρνης, το οποίο είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για την επέμβαση στον εγκέφαλό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου