22/5/09

Τρίχρονη αγόρασε εκσκαφέα σε δημοπρασία στο Ίντερνετ

Εκσκαφέα αξίας 20.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (περίπου 8.000 λιρών) αγόρασε μέσω Ίντερνετ τρίχρονη μικρή. Οι γονείς έμαθαν για την αγορά της κόρης τους όταν τους ήρθε e mail με την τιμή και την ερώτηση αν μπορούν να καταθέσουν τα χρήματα.

Σύμφωνα με το BBC, η τρίχρονη Pipi Quinlan – η οποία μαθαίνει να χειρίζεται το Ίντερνετ εδώ και μία εβδομάδα – ενώ οι γονείς της κοιμούνταν, «χτύπησε» σε δημοπρασία στο Ίντερνετ, έναν αληθινό εκσκαφέα. Η μητέρα της μικρής, είχε αφήσει το κομπιούτερ ανοιχτό και είχε κάνει log in σε site δημοπρασιών αναζητώντας παιχνίδια.

Έτσι, όταν η Pipi κάθισε μπροστά στην οθόνη, βρισκόταν ήδη «εντός» του site των δημοπρασιών. Η τρίχρονη ωστόσο δεν αρκέστηκε στα παιχνίδια και θέλησε να αγοράσει – άγνωστο παραμένει αν της άρεσε ο εκσκαφέας ή έκανε κινήσεις χωρίς να τις καταλαβαίνει – έναν αληθινό εκσκαφέα, όπως και έκανε.

Η μητέρα, κατάλαβε τι είχε συμβεί όταν έλαβε mail, την επόμενη ημέρα, από τον ιδιοκτήτη του εκσκαφέα, ο οποίος την ρωτούσε αν μπορούσε να καταθέσει τα χρήματα.

Σημειώνεται ότι η μικρή έχει εμπειρία μόνο μίας εβδομάδας στη χρήση υπολογιστών, ωστόσο όπως φαίνεται έχει ταλέντο.

Η μαμά της – καθώς ο ιδιοκτήτης όταν έμαθε τι είχε συμβεί δεν θέλησε να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή – λέει ότι διασκέδασαν με την «αγορά» της Pipi καθώς μάλιστα φαίνεται ότι «κέρδισε» από τόσο μικρή «το 15λεπτο της διασημότητας».

Πάντως, για καλό και για κακό, έχει – όπως είπε – αλλάξει τις επιλογές στον υπολογιστή και δεν μπορεί πλέον να γίνει log in σε site αυτόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου