7/5/09

Εσύ, πόσα κινητά έχεις;

Σχεδόν 20 εκατομμύρια είναι οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα! Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε δύο συσκευές για κάθε Έλληνα, ενώ ο μέσος χρόνος ομιλίας αγγίζει τα 6 λεπτά την ημέρα. Σύμφωνα με έρευνα για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η λατρεία για το κινητό, φέρνει τη χώρα μας στη δεύτερη θέση στην κατοχή συσκευών στην Ευρώπη πίσω από την Ιταλία!

Ωστόσο, οι Έλληνες εξακολουθούν να επιμένουν παραδοσιακά. Αυτό προκύπτει από το ότι οι υπηρεσίες τρίτης γενιάς θρι-τζι (3G) εμφανίζουν σημαντική υστέρηση στη χώρα μας. Αντίστοιχη υστέρηση παρατηρείται και στη διάδοση του γρήγορου Ίντερνετ, με τη διείσδυση της ευρυζωνικότητας να μην ξεπερνά το 9% στην Ελλάδα όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος φτάνει το 20%.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι παρά την εξάρτηση του Έλληνα από το κινητό, η πλειονότητα των χρηστών εξακολουθεί να το... φοβάται. Έτσι, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στο 48%, το 86% των Ελλήνων ανησυχεί ότι η ακτινοβολία- ιδιαίτερα από τις κεραίες- πιθανώς βλάπτει την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου