12/4/09

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ταϊλάνδη!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την πρωτεύουσα Μπανγκόκ και τα περίχωρά της ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, μετά το συνεχιζόμενο κύμα διαμαρτυρίας από χιλιάδες διαδηλωτές που αξιώνουν την ανατροπή της κυβέρνησης.

Ομάδα δεκάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών εισέβαλαν στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και ο πρωθυπουργός κατάφερε να διαφύγει με αυτοκίνητο, ενώ οι στρατιώτες που φρουρούσαν το υπουργείο έριχναν προειδοποιητικά πυρά στον αέρα.

Ο ταϊλανδός αξιωματούχος έκανε λόγο για παραβίαση κάθε νομιμότητας και τόνισε ότι θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος όσων ευθύνονται για το χάος που προκλήθηκε με τις ακυρώσεις των προγραμματισμένων συναντήσεων, στο πλαίσιο της συνόδου των χωρών της Ασίας.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός αντικυβερνητικού διαδηλωτή, ο οποίος θεωρείτο ο υποκινητής των διαδηλώσεων με στόχο την ανατροπή του πρωθυπουργού και την πρόκληση ταραχών στη χώρα. Επιπλέον, η Αστυνομία βρίσκεται στο στάδιο της συλλογής στοιχείων προκειμένου να προχωρήσει στη σύλληψη και άλλων ατόμων.

Ο πρωθυπουργός Αμπίσιτ Βετζατζίβα φιλοδοξούσε να αποδείξει μέσω της συνόδου τη στροφή της χώρας του στην ομαλότητα. Η έφοδος, ωστόσο, των διαδηλωτών στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι ηγέτες των χωρών της Ασίας και η ακύρωση τελικά της συνόδου αποτέλεσαν οδυνηρή πολιτική ήττα για τον ίδιο και απέδειξαν την ανικανότητα των δυνάμεων ασφαλείας να αποτρέψουν την έφοδο των διαδηλωτών στο χώρο που επρόκειτο να διεξαχθεί η σύνοδος.

πηγη: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου