16/4/09

Απολύθηκε γιατί πήρε μέρος στην απεργία



Τον εργαζόμενο Θανάση Καραμάνο απέλυσε την περασμένη Δευτέρα η εταιρεία «Newsphone» επειδή τόλμησε να πάρει μέρος στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 2 Απρίλη και καλούσε τους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εργοδοσία επιχείρησε πριν την απεργία να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας, ρωτώντας έναν έναν τους εργαζόμενους ποιος θα απεργήσει.
Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) «από την ημέρα που ο συνάδελφος ενημέρωσε τους υπεύθυνους ότι θα απεργήσει - απαντώντας με θάρρος στην παράνομη και τρομοκρατική τους τακτική να ρωτούν τους συναδέλφους πριν την απεργία αν θα απεργήσουν ή όχι - "τιμωρήθηκε" με τη μείωση και την αλλαγή του ωραρίου σε ώρες που γνώριζαν από πριν ότι έχει φοιτητικές υποχρέωσεις».

Ο εργαζόμενος ενώ δούλευε από έξι έως οκτώ ώρες τη μέρα κυρίως βραδινές βάρδιες, μετά τη δήλωσή του ότι θα απεργήσει, εξαναγκάστηκε να δουλεύει σχεδόν τις μισές ώρες - ακόμα και λιγότερες μέρες - και, σε βάρδιες που τον εμπόδιζαν να ανταποκριθεί στις σπουδές του. «Παρ' όλα αυτά, ο συνάδελφος, σημειώνει το ΣΕΤΗΠ, αντεπεξήλθε κανονικά στο πρόγραμμα μέχρι και τη Δευτέρα 14 Απρίλη, όταν κατά τη διάρκεια της εργασίας του ενημερώθηκε ότι απολύεται».

Το ΣΕΤΗΠ απευθυνόμενο στους εργαζόμενους επισημαίνει ότι «είναι στο δικό μας χέρι να υποχρεώσουμε τους εργοδότες να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση» και στην κατεύθυνση αυτή καλεί «όλους τους συναδέλφους της "Newsphone" να μαζικοποιήσουν και να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο» συμμετέχοντας και στη σύσκεψη που οργανώσει σήμερα και ώρα 7 μ.μ. στο ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνης).

πηγή: http://larissaagorakanenas.blogspot.com|http://www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου