9/4/09

Δείξε μου το σκύλο σου, να σου πω ποιος είσαι!


Είναι απίστευτο, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο οι άνθρωποι που έχουν σκύλο, έχουν μία τάση να μοιάζουν εξωτερικά με το αγαπημένο τους ζώο. Σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές, σε ποσοστό 60% υπάρχει ομοιότητα στην έκφραση, αλλά και στη σωματική διάπλαση.

Μια ερμηνεία είναι ότι αν κάποιος είναι αθλητικός τύπος, δεν θα φοβηθεί να αποκτήσει ένα μεγαλόσωμο σκύλο, ενώ αν είναι αγύμναστος και μικροκαμωμένος, θα προτιμήσει ένα κανίς. Για παράδειγμα, όσοι είναι ιδιοκτήτες ενός μικροσκοπικού κανίς, θεωρούνται πιο ευγενικοί άνθρωποι, ενώ όσοι έχουν μπουλ τεριέ, αντιμετωπίζονται συχνά από τους γύρω τους ως λιγότερο έξυπνοι.

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι -παρά τις όποιες εξωτερικές ομοιότητες- δεν πρέπει να κρίνει κανείς κάποιον από το σκύλο του, κάτι που συχνά -υποσυνείδητα- συμβαίνει. Πάλι καλά, που –σύμφωνα με την έρευνα, η ομοιότητα είναι κατά βάση εξωτερική και δεν αφορά την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεση. Εξάλλου, η μελέτη διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι ευχάριστοι και "ωραίοι" τύποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου