23/3/09

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στην Λάρισα

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα με αφορμή τη δίκη τεσσάρων κρατούμενων από τις φυλακές Τρικάλων, μεταξύ των οπoίων o ένας θεωρείται ομοϊδεάτης τους.
Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Kακουργημάτων στη Λάρισα εκδίκασε την υπόθεση τεσσάρων κρατούμενων, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι πρωτοστάτησαν σε εξέγερση στις φυλακές Τρικάλων στις... 27 Απριλίου του 2006, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στο σωφρονιστικό ίδρυμα.
Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και ο Βαγγέλης Πάλλης, ο οποίος θεωρείται αντιεξουσιαστής και καταθέτοντας σήμερα στο δικαστήριο μίλησε για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές Τρικάλων, αναφέροντας ότι σε θαλάμους 10 τ.μ. κρατούνται υπερτριπλάσιοι κρατούμενοι, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι μόνο 16.
Την κατάθεση του επιβεβαίωσαν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σχετικά με τις συνθήκες κράτησης, ωστόσο το δικαστήριο καταδίκασε τόσο τον συγκεκριμένο όσο και έναν ακόμη κατηγορούμενο, που είναι αλλοδαπός σε τρία χρόνια φυλάκιση με το "ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων". Οι δυο άλλοι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.
Ωστόσο, με αφορμή τη συγκεκριμένη δίκη και τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας 80 περίπου αντιεξουσιαστές από όλη την Ελλάδα με ανάλογη παρουσία ισχυρών διμοιριών των ΜΑΤ. Κάποια στιγμή το απόγευμα μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου ξέσπασαν φασαρίες, όταν αντιεξουσιαστές πέταξαν ένα κάδο προς τους αστυνομικούς, ακολούθησαν επεισόδια, έπεσαν δακρυγόνα και οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων τα τρία αφέθηκαν ελεύθερα.
Στη διάρκεια των επεισοδίων δυο κοπέλες που συμμετείχαν στην ομάδα των αντιεξουσιαστών και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ μια μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών κλείστηκε στην ιατρική σχολή.
Τελικά τα επεισόδια εκτονώθηκαν με την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών.

Πηγή:troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου