8/12/09

Ο ΟΤΕ προσφέρει PCs σε φορείς και σχολεία

Την προσφορά ηλεκτρονικών υπολογιστών –που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια- σε φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και σχολεία, συνεχίζει με συνέπεια, ο ΟΤΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Σχέση Ευθύνης».

Με τη δράση αυτή, ο ΟΤΕ ενισχύει την εκπαιδευτική διαδικασία με τον εξοπλισμό σχολικών αιθουσών και εργαστηρίων πληροφορικής, φέρνει κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη, -όπως αλλόγλωσσοι μαθητές από οικογένειες μεταναστών & πολιτικών προσφύγων, γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας σε υποβαθμισμένες & δυσπρόσιτες περιοχές- σε επαφή με την Κοινωνία της Πληροφορίας και τις ευαισθητοποιεί σε περιβαλλοντικά θέματα.


Συγκεκριμένα, 109 ηλεκτρονικοί υπολογιστές συγκεντρώθηκαν από τις υπηρεσίες του ΟΤΕ πανελλαδικά, συντηρήθηκαν και αναβαθμίστηκαν στα εργαστήρια του ΟΤΕ και προσφέρθηκαν και φέτος σε φορείς, που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος επαναδιάθεσης ηλεκτρονικών υπολογιστών (Η/Υ), ο ΟΤΕ έχει διαθέσει Η/Υ σε περισσότερους από 100 φορείς, ανταποκρινόμενος στη συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων που δέχθηκε. Ουσιαστική παραμένει και η συμβολή των εργαστηρίων του ΟΤΕ, όπου οι Η/Υ συντηρήθηκαν και συσκευάστηκαν και αυτή τη χρονιά.

Φέτος, για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα συμμετείχαν ενεργά και οι Τηλεπικοινωνιακές Περιφέρειες του ΟΤΕ σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα & Ηράκλειο, οι οποίες και διέθεσαν τους Η/Υ σε φορείς απ’ όλη την Ελλάδα.

Μέσω αυτής της δράσης και αξιοποιώντας περαιτέρω την υλικοτεχνική υποδομή του, ο ΟΤΕ συμβάλλει τόσο στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, δίνοντας την ευκαιρία σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου