8/12/09

Ικανοποιημένος ο Χρυσοχοΐδης - εξαγγελία για απαγόρευση των δακρυγόνων

Τέλος στη χρήση δακρυγόνων και χημικών υποσχέθηκε ότι θα βάλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε συνέντευξη τύπου, προανήγγειλε σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής, δήλωσε πως δεν εξετάζεται η μεταβολή του καθεστώτος του ασύλου και χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα.Ο Μ.Χρυσοχοΐδης δήλωσε ικανοποιημένος για τη συνολική αντιμετώπιση των διαδηλωτών από την αστυνομία, κατά το τριήμερο των επεισοδίων.

«Κάποιοι ετοίμαζαν μία νέα νύχτα κρυστάλλων. Είχαμε πληροφορίες για πογκρόμ βίας και μίσους. Δεν τα κατάφεραν. Η σημερινή εικόνα της Αθήνας δεν έχει καμία σχέση με την περυσινή», δήλωσε ο Μ.Χρυσοχοΐδης, εκτιμώντας ότι αυτή τη φορά οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν με οργανωμένο σχέδιο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη. Διευκρίνισε, πάντως, ότι η υπόθεση της διαδηλώτριας που τραυματίστηκε όταν έπεσε πάνω της αστυνομικός με τη μηχανή του, διερευνάται και σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του αστυνομικού.

Τόνισε επίσης ότι αυτές τις μέρες η χώρα βρισκόταν σε ένα μονόδρομο, καθώς έπρεπε να μην επιτραπεί η μετατροπή της Αθήνας σε εμπόλεμη ζώνη.

«Η κυβέρνησή μας δεν κρύβεται, αλλά αντιμετωπίζει τα προβλήματα, και ήδη πετύχαμε να δώσουμε την εικόνα μιας ασφαλούς χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την υπόθεση του Ρεσάλτο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της, ενώ επέκρινε τη στάση του δημοτικού συμβουλίου του Κερατσινίου, υπογραμμίζοντας ότι τις καταστροφές στο δημαρχείο της πόλης, δεν θα τις πληρώσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά ο φτωχός εργαζόμενος πολίτης και δημότης του Κερατσινίου.

Νέα μέτρα

Ο ίδιος ανήγγειλε την κατάθεση σχεδίου αντεγκληματικής πολιτικής για την άλλη εβδομάδα. Επιπλέον, ενημέρωσε πως από τις 2 Ιανουαρίου όλοι οι αστυνομικοί θα φέρουν διακριτικά στις στολές τους, όταν θα απασχολούνται κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την απαγόρευση της χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

«Δεν είναι προς συζήτηση η μεταβολή του καθεστώτος του ασύλου»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει συζήτηση για την αλλαγή του καθεστώτος του ασύλου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, αυτό που εξετάζεται είναι η εφαρμογή του σχετικού νόμου. «Το 12% του προϋπολογισμού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, δηλαδή ένα τρομακτικό χρηματικό ποσό εκατομμυρίων ευρώ καταλήγει στην αποκατάσταση ζημιών, με αποτέλεσμα ο φορολογούμενος Έλληνας και φτωχοί πολίτες να πληρώνουν τις ζημιές», υπογράμμισε, αναφερόμενος στην ανάγκη να επανεξεταστεί η εφαρμογή της επίμαχης διάταξης.

Δέσμευση για υπόθεση Κούνεβα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε επίσης ότι δεσμεύεται για τη σύντομη εξιχνίαση της υπόθεσης Κούνεβα, τονίζοντας ότι θα αντιμετωπιστεί και θα εξαρθρωθεί όλο το φρικαλέο, όπως το χαρακτήρισε, κύκλωμα.


ΣΧΟΛΙΟ: Είναι γελοίο να μιλάμε για το άσυλο την στιγμή που η πρώην Υπ.Παιδείας Μ.Γιαννάκου έχει δώσει τη δυνατότητα να παρέμβει η αστυνομία σε πανεπιστήμια όταν κατάσταση το επιβάλει! Όταν μάλιστα έχουμε τον τραυματισμό ενός Πρύτανη ενός πανεπιστημίου, δεν είναι δυνατό να επισκεπάζουμε το γεγονός κάτω απτο άσυλο ούτε να περιμένουμε να καταργηθεί για να να επέμβουμε!... Ο κ. Χρυσοχοΐδης αισθάνεται ικανοποιημένος, ναι, αλλά να μη θεωρεί το θεωρεί ΝΙΚΗ!.. Όσο για τα χημικά και τα δακρυγόνα, δεν ξέρω αν η απαγόρευση σημαίνει πως θα απτα χημικά θα περάσουμε στα στεραιά!.. Σίγουρα υπάρχουν όπλα νέας γενιάς που μένει να δούμε στις επόμενες διαδηλώσεις....Επί της οθόνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου