6/12/09

Το κινητό της τρίτης ηλικίας

Ξεχάστε την οθόνη αφής, την πρόσβαση στο Internet και την ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή. Το νέο κινητό τηλέφωνο Compact 8510 της Auro δεν διαθέτει τίποτα από αυτά. Με μεγάλα πλήκτρα και ένα πανεύκολο χειρισμό το τηλέφωνο της Auro υπόσχεται να καλύψει τις ανάγκες των πενηντάρηδων και άνω.

Η έγχρωμη οθόνη του απεικονίζει τα νούμερα και τα γράμματα σε αρκετά μεγάλο μέγεθος ώστε να διαβάζονται άνετα από τους ηλικιωμένους κατόχους του. Αλλά και η πληκτρολόγηση των SMS γίνεται πανεύκολα. Και η χρήση μιας ειδικής τεχνολογίας υπόσχεται, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, μια καθαρή συνομιλία ακόμα και σε θορυβώδη περιβάλλοντα.


Αυτή η τεχνολογία εκμεταλλεύεται επιπλέον το οστό στο εσωτερικό του αυτιού για την αναμετάδοση της ομιλίας - κατά τρόπο αντίστοιχο όπως κάνουν τα διάφορα ακουστικά βαρηκοΐας.

Και για τις δύσκολες στιγμές το κινητό διαθέτει και μια λειτουργία SOS: πατώντας ένα ειδικό κουμπί καλούνται διάφορα προεπιλεγμένα κινητά και στέλνεται ένα μήνυμα ανάγκης. Πρακτική είναι και μια ενσωματωμένη λάμπα που θα βοηθήσει τα μάλα τα άτομα της τρίτης ηλικίας κατά τις νυχτερινές τους περιπλανήσεις στο σπίτι.

Το Auro Compact 8510 διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά σε ενδεικτική τιμή τα 129 ευρώ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου