2/11/09

On-Line Game προκαλεί την φαντασία των αντί-Ομπαμικών!

Ιανουάριος 2011. Οι Ρεπουμπλικάνοι ετοιμάζονται να παραλάβουν τα ηνία της Βουλής και της Γερουσίας, μετά την εκλογή τους από ένα κοινό ολοένα και πιο καχύποπτο απέναντι στους Δημοκρατικούς, λόγω μυστικών συνομιλιών του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον Μεξικανό πρόεδρο Φελίπε Καλντερόν και τον Καναδό πρωθυπουργό Στέφεν Χάρπερ. Αλλά δύο μέρες προτού να ορκιστεί το νέο συντηρητικό Κογκρέσο, ο Ομπάμα...

...ανακοινώνει πως οι ΗΠΑ (ένα έθνος «ρατσιστών και πολεμοκάπηλων») πρόκειται να αντικατασταθούν από μια Βορειοαμερικάνικη Ένωση, ότι το αμερικάνικο Σύνταγμα θα καταργηθεί και ότι η οπλοκατοχή θα απαγορευτεί. Σε αντίδραση εκατομμύρια κόσμου ξεσηκώνονται και η Επανάσταση ξεκινά...



Αυτό είναι το εισαγωγικό σενάριο του καινούριου διαδικτυακού παιχνιδιού με τίτλο «Το Πραξικόπημα του 2011 από τον Ομπάμα αποτυγχάνει» (2011 Obama's Coup Fails), το οποίο φιλοξενείται από την ιστοσελίδα «Ηνωμένες Πολιτείες της Γης» (United States of Earth).

Εν συνεχεία 20 εκατ. ένοπλοι Αμερικάνοι «πατριώτες» αρχίζουν να καταλαμβάνουν τα τοπικά και ομοσπονδιακά κυβερνητικά γραφεία και να επικηρύσσουν κυβερνητικούς υπαλλήλους. Ένοπλες συγκρούσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις πολιτείες, ενώ μια σειρά από συντηρητικούς αστέρες της αμερικανικής ραδιοτηλεοπτικής δημοσιογραφίας, όπως ο Λου Ντομπς και ο Γκλεν Μπεκ, είτε εξαφανίζονται είτε βρίσκονται νεκροί, και το Fox News αναγκάζεται να κλείσει.

Ο αμερικανικός στρατός αρνείται να ταχθεί στο πλευρό του Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται με στρατεύματα μόλις 40,000 πιστών να ελέγχουν μόλις τρεις επαρχίες της Βιρτζίνια και συμμαχικές δυνάμεις να βρίσκονται επικεφαλής τριών επαρχιών κοντά στην Ουάσινγκτον. Τα απομεινάρια του δημοκρατικού Κογκρέσου και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αποθεμάτων ελέγχουν από δύο επαρχίες, και άλλες δύο επαρχίες ελέγχουν Αφροαμερικάνοι εθνικιστές και Ισλαμιστές φονταμενταλιστές.

Και αυτό που καλείται να κάνει ο παίχτης είναι να συνασπιστεί με τους «πατριώτες», να αιχμαλωτίσει τον Ομπάμα και να κατατροπώσει το Κογκρέσο.

Η ιστοσελίδα σημειώνει ότι πρόκειται απλώς «για μια γεμάτη δράση και σάτιρα» διασκέδαση, ωστόσο τονίζει ότι «αν τα γεγονότα εξακολουθήσουν να εξελίσσονται όπως τώρα, τότε το πραξικόπημα του Ομπάμα το 2011 πρόκειται στην πραγματικότητα να αποτελέσει ένα σκοτεινό κεφάλαιο στην αμερικανική ιστορία.

Παρόλα αυτά το παιχνίδι δεν έχει ως επίσημο στόχο του να εμπνεύσει παράνοια κατά του Ομπάμα. Οι οργανωτές του είναι μια μικρή ομάδα υποστηρικτών του Ρον Πολ, του Τεξανού πρώην υποψηφίου για την Προεδρεία των ΗΠΑ με το Κόμμα των Ελευθεριακών και νυν μέλους του Κογκρέσου. Ο Μ. Ρουσότο, μέλος της ομάδας, επιμένει ότι οι σχεδιαστές του ιστοτόπου απεχθάνονται Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους εξίσου, το οποίο και θα αποδείξουν την επόμενη εβδομάδα με το σενάριο «Ενέδρα στον Μπους» (Ambush Bush), το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στους παίκτες να καταδιώξουν τον πρώην Πρόεδρο στο Τέξας.

Πράγματι, στο σενάριο ενώ οι δυνάμεις του Ομπάμα κατατροπώνονται από τους «πατριώτες», ο Ρον Πολ βάζει υποψηφιότητα για Πρόεδρος με ελπίδες να νικήσει. «Καταρρεύσαμε στα χέρια των φασιστών και των δύο κομμάτων, και επιτέλους η Αμερική αντιλαμβάνεται το γεγονός», λέει στους υποστηρικτές του.

Το site ωστόσο δεν παύει να τραβάει πλήθος φανατικών εχθρών του Ομπάμα, που βρίσκουν πλατφόρμα να εκδηλώσουν το θυμό τους. Ένα εικονικό news feed που ανανεώνεται από παίκτες ανωνύμως περιέχει σωρεία δεξιών φαντασιώσεων: Οι συμμαχικές προς τον Ομπάμα δυνάμεις ευθύνονται για μαζικούς τάφους, η Χίλαρι Κλίντον πιάνεται αφότου προσπαθεί να χρησιμοποίησει παιδάκια ως ανθρώπινες ασπίδες, κι ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα αυτοανακηρύσσεται «ο θρυλικός Χαμένος Ιμάμης".

Ο Ρουσότο λέει ότι το παιχνίδι έχει ήδη χιλιάδες παικτών κι ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του ελπίζουν ότι τελικά θα μπορούν να βγάλουν χρήματα από αυτό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου