15/9/09

Προϊόντα από…το μέλλον παρουσίασε η LG στη Διεθνή Έκθεση IFA 2009


H LG Electronics παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση IFA 2009 – τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών ειδών - τo όραμά της και τη νέα σειρά προϊόντων οικιακής ψυχαγωγίας που ξεπερνούν τα παραδοσιακά όρια στην τεχνολογία και το σχεδιασμό. Με το σύνθημα “Live BorderlessTM”, η LG εκφράζει την φιλοσοφία της για τις τηλεοράσεις του μέλλοντος. Μια φιλοσοφία που πραγματώνεται στα μοντέλα LG SL9000 και LG SL8000, αλλά και στην LG AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode TV), που διαθέτουν μοναδικό borderless σχεδιασμό και λεία ενιαία επιφάνεια οθόνης.

«Συνεχής μας επιδίωξη είναι η LG να αποτελεί συνώνυμο του σχεδιασμού και κορυφαίο brand στην οικιακή ψυχαγωγία. Προκειμένου να το επιτύχουμε αυτό αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των καταναλωτών και επενδύουμε συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη των προϊόντων μας», δήλωσε εμφατικά ο κ. Simon Kang, Πρόεδρος & CEO της LG Home Entertainment Company. «Οι BorderlessΤΜ τηλεοράσεις που παρουσιάζουμε στην IFA 2009 καταδεικνύουν ακριβώς αυτή την επιτυχία, καθώς θέτουν νέα πρότυπα στην οικιακή ψυχαγωγία. Οι τηλεοράσεις της νέας σειράς δείχνουν ομορφότερες από οποιαδήποτε άλλη τηλεόραση, προσφέροντας μια ασύγκριτη εμπειρία θέασης».

Στο πλαίσιο της IFA 2009, η LG παρουσίασε δύο ακόμα νέες BorderlessTM τηλεοράσεις, την SL8000 και την SL9000. Πρόκειται για τηλεοράσεις που συνδυάζουν άψογα το μοντέρνο στυλ και την τεχνολογική καινοτομία. Ο λεπτός σχεδιασμός τους χωρίς διαχωριστικό πλαίσιο για την οθόνη, είναι ένα από τα αποτελέσματα της μακρόχρονης έρευνας και ανάπτυξης, ενώ και τα δύο προϊόντα ξεπερνούν τους κανόνες αισθητικής στην εμφάνιση των τηλεοράσεων αποκαλύπτοντας νέες δυνατότητες για το μέλλον και απόλυτη ελευθερία στο σχεδιασμό. Επιπλέον, αξιοποιούν τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού LED και μια πληθώρα καινοτόμων χαρακτηριστικών, ανατρέποντας τα δεδομένα στην οικιακή ψυχαγωγία.
Η BorderlessTM LG SL9000 προσφέρει εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας σε συνδυασμό με την άψογη επιφάνειά της. Ο οπίσθιος φωτισμός με τεχνολογία LED εξασφαλίζει δυναμική αναλογία αντίθεσης 3.000.000:1, ενώ διαθέτει τεχνολογία Bluetooth και συμβατότητα αναπαραγωγής ταινιών HD DivX. Παράλληλα, πίσω από την ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση της SL8000 – η οποία βραβεύτηκε ως European Best Value LCD TV 2009 - 2010 στα EISA Awards 2009 - κρύβεται ένα κορυφαίο Full HD 1080p panel με τεχνολογία SuperIPS, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στο έπακρο με τη λειτουργία Expert Mode της LG. Επιπλέον, η τεχνολογία TruMotion 200Hz εξασφαλίζει ότι η προβαλλόμενη δράση στην οθόνη είναι εξαιρετικά καθαρή και η δυναμική αναλογία αντίθεσης 150.000:1, προσφέρει απόλυτη ευκρίνεια. Η πρωτοποριακή λειτουργία «Έξυπνου Ανιχνευτή» (Intelligent Sensor), αναλύει τον φωτισμό στον περιβάλλοντα χώρο και προσαρμόζει ανάλογα τον οπίσθιο φωτισμό, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας έως και 80% σε σχέση με τις συμβατικές LCD τηλεοράσεις, καθιστώντας κατʼ αυτόν τον τρόπο και τις δύο τηλεοράσεις πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Η LG κατάφερε να δημιουργήσει αυτές τις εξαιρετικά λεπτές τηλεοράσεις χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική σχηματοποίησης υλικού (Injection Compression Molding), με την οποία επιτυγχάνεται μείωση των αντανακλάσεων και καλύτερη ποιότητα εικόνας. Επίσης, ορισμένες αναβαθμίσεις στο σύστημα ʽʼμη ορατώνʼʼ ηχείων της LG (Invisible Speaker System), καθιστούν την κορυφαία απόδοση του ήχου αναπόσπαστο στοιχείο των BorderlessTM τηλεοράσεων, διατηρώντας παράλληλα τη λεπτή και ενιαία σχεδιάσή τους.«Η LG εγκαινιάζει με τόλμη ένα νέο ορίζοντα δυνατοτήτων για τις τηλεοράσεις με τον BorderlessTM σχεδιασμό και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές βιώνουν την εμπειρία θέασης, προσαρμόζοντας πλήρως τις τηλεοράσεις στο περιβάλλον του σπιτιού», συμπλήρωσε ο κ. Kang. «Οι νέες τηλεοράσεις της LG θέτουν ψηλά τον πήχη για τον κλάδο και οδηγούν τις εξελίξεις προσφέροντας ασυναγώνιστο design, συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε απεριόριστο περιεχόμενο».

Ακόμη ένα εντυπωσιακό προϊόν που παρουσιάστηκε στην έκθεση αποτελεί το σύστημα Blu-ray home theater LG HB954PB, το οποίο βραβεύτηκε επίσης και ως European Home Theater System 2009 – 2010 στα EISA Awards 2009. Το LG HB954PB είναι το εξελιγμένο home theater σύστημα Blu-ray 5.1, που προσφέρει απόλυτη καθαρότητα στην αναπαραγωγή ήχου και βίντεο, καθώς επίσης και απεριόριστη πρόσβαση σε μια ποικιλία multimedia περιεχομένου από δίσκους Blu-ray και DVD και τύπους αρχείων DivX HD και MKV. Το νέο σύστημα οικιακού κινηματογράφου ενσωματώνει τεχνολογίες Dolby True HD, Dolby Digital Plus και DTS-HD Master Audio Essential, παρέχοντας βέλτιστο ήχο μέσο ενός προηγμένου συστήματος ηχείων. Διαθέτει επίσης πιστοποίηση DLNA και μπορεί με εύκολο τρόπο να αναζητήσει και να έχει πρόσβαση στην ψηφιακή ψυχαγωγία μέσω συσκευών του οικιακού δικτύου (DLNA) και να συνδεθεί άμεσα με το Διαδίκτυο, χάρη στο ενσωματωμένο υψηλής ταχύτητας WiFi. Επιπλέον, το HB954PB μπορεί να συνδεθεί και να αναπαράγει streaming βίντεο από το YouTube, να παίξει μουσική απευθείας από iPod και να έχει πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο είναι αποθηκευμένο σε κάποιο εξωτερικό σκληρό δίσκο. Η εμφάνιση αποτελεί επίσης ένα δυνατό σημείο του συγκεκριμένου συστήματος, καθώς διαθέτει τέσσερα «έξυπνα» ηχεία σε σχήμα «ποτηριού σαμπάνιας», με ασημένιο και μπλε φινίρισμα.

Τέλος, εκτός από τις νέες LCD τηλεοράσεις και το εντυπωσιακό home theater, η σειρά προϊόντων οικιακής ψυχαγωγίας της LG που παρουσιάστηκε στην IFA 2009, περιλαμβάνει εξελιγμένες και μοντέρνες Plasma τηλεοράσεις, συστήματα Ηome Τheater, συσκευές αναπαραγωγής βίντεο και ήχου, πολυμέσα αποθήκευσης δεδομένων και προβολείς. Η LG εγκαινίασε επίσης μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών και λειτουργιών, όπως τα Intelligent Sensor II, Clear Voice II και Invisible Speaker II, που ενσωματώνονται στα προϊόντα της.
Πηγή mobile-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου