14/9/09

LG GD910 ρολόι-κινητό


Πρώτη ματιά

Αν έχετε βαρεθεί τα κανονικά κινητά τηλέφωνα και θέλετε να αποκτήσετε μια διαφορετική συσκευή η οποία όμως σας επιτρέπει να μιλάτε και να στέλνετε SMS, τότε νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στο ρολόι-κινητό της LG. Μπορεί να έχουμε γράψει αρκετές φορές για το LG GD910, ωστόσο μιας και στις 21 Σεπτεμβρίου το ρολόι-κινητό θα αρχίσει να διατίθεται στη χώρα μας, σκέφτηκα να γράψω ένα μικρό preview για την συσκευή. Η τιμή του GD910 θα είναι 899 ευρώ, πράγμα που πιστεύω θα αποτρέψει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

* Διαστάσεις: 49 x 39 x 13.8 mm
* Βάρος: 84 g
* Οθόνη: 1.43″ capacitive touchscreen με ανάλυση128 x 160 pixels
* Δίκτυα: Quad-band GSM/GPRS/EDGE support,
* Συνδεσιμότητα: Bluetooth v2.0 με A2DP, 3G με 7.2Mbps HSDPA
* Μνήμη: 2GB onboard storage
* Κάμερα: Κάμερα για βίντεοκλήσεις, λήψη φωτογραφιών με ανάλυση VGA (640 x 480 pixels)
* User Interface: Flash UI
* Επιπλέον λειτουργίες: Text-to-speech enabled (Voice commands), Flight mode, Water splash resistant (Καλύτερα να μην το ρισκάρετε πάντως, 900 ευρώ έχει ), έρχεται μαζί με ένα Bluetooth ακουστικό

Εξωτερική Εμφάνιση

Ας περάσουμε όμως να δούμε την εξωτερική εμφάνιση του GD910. Οι διαστάσεις του ρολογιού είναι 49 x 39 x 13.8 mm, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 84 g. Το GD910 είναι μεγαλύτερο από ένα κανονικό ρολόι, αλλά αυτό δεν θα σας προβληματίσει. Το ρολόι-κινητό δείχνει ιδιαίτερα κομψό και άνετα μπορεί να φορεθεί από οποιονδήποτε. Ίσως σας προβληματίσει το αυξημένο πάχος της συσκευής. Η πρόσοψη είναι κατασκευασμένη από χοντρό ενισχυμένο γυαλί, ενώ το σασί από ανθεκτικό μέταλλο.

Στην μπροστινή πλευρά, βρίσκεται η οθόνη των 1,43’’ και η κάμερα για βιντεοκήσεις. Τα τρία πλήκτρα ελέγχου βρίσκονται στη δεξιά μεριά της συσκευής, ενώ το μέγεθος τους είναι ιδανικό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα από τον χρήστη.

Εσωτερικός κόσμος

Το LG GD910 δεν είναι το πιο εξελιγμένο κινητό που κυκλοφορεί στην αγορά, ωστόσο σίγουρα είναι το πιο εξελιγμένο ρολόι. Διαθέτει οθόνη αφής 1,43″, υποστηρίζει ταχύτητες HSDPA, διαθέτει κάμερα για βιντεοκλήσεις, ενώ όπως ήταν φυσικό έχει ενσωματωμένο Bluetooth, για να μπορείτε να μιλάτε χρησιμοποιώντας κάποιο ασύρματο ακουστικό.

Δεν νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσετε το HSDPA για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Μπορείτε όμως να πραγματοποιήσετε βίντεοκλήσεις από την κάμερα του κινητού. Όπως τα περισσότερα ρολόγια χειρός, έτσι και το GD910 διαθέτει ανθεκτική στο νερό κατασκευή (water resistant) και υποστηρίζει λειτουργία flight mode για να μην αποχωριστείτε τις βασικές λειτουργίες του ούτε κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας!

Μειονεκτήματα

  • Είναι αρκετά μεγάλο
  • Δεν έχει FM ραδιόφωνο
  • Τσουχτερή τιμή ( 899 ευρώ)
  • Δεν μπορείς να επεκτείνεις την μνήμη του τηλεφώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου