15/9/09

Ελεύθερος ο "εκτοξευτής παπουτσιού" κατά του Μπους

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ιρακινός δημοσιογράφος ο οποίος είχε φυλακιστεί μετά την απόφαση του να πετάξει το παπούτσι του στον πρώην αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.
Ο δημοσιογράφος καθώς πέταξε το παπούτσι στον Μπους είχε πει: «Αυτό είναι ένα φιλί αποχαιρετισμού από τον Ιρακινό λαό, σκύλε! Αυτό είναι από τις χήρες, τα ορφανά και όσους σκοτώθηκαν στη χώρα μας…»


Ο Μουνταντάρ Αλ Ζαϊντι, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση για επίθεση σε ξένο αρχηγό κράτους, έγινε «ήρωας» στα μάτια της πλειοψηφίας των Ιρακινών.

Η στιγμή της "επίθεσης" τον Δεκέμβρη του 2008:

Τελικά αφέθηκε ελεύθερος σε λιγότερο από ένα χρόνο λόγω πρότερου έντιμου βίου αλλά και καλής διαγωγής μέσα στις φυλακές.

Μετά την απελευθέρωση του δήλωσε: «Σήμερα είμαι ελεύθερος, αλλά το σπίτι μου, η χώρα μου είναι ακόμα μια φυλακή». Ο δημοσιογράφος κατήγγειλε ξυλοδαρμό μέσα στη φυλακή και σύμφωνα με τους ρεπόρτερ είχε σπασμένα δόντια.

Ο ίδιος απαίτησε μια συγγνώμη από τον πρωθυπουργό του Ιράκ Νουρι Μαλίκι.

Η οικογένεια του έχει ετοιμάσει γιορτή για το καλωσόρισμα στο σπίτι, ενώ πολλοί έχουν κάνει προσφορές για χρήματα και θέσεις εργασίας και μάλιστα πολλές γυναίκες στο αραβικό κόσμο του έχουν στείλει ερωτικές επιστολές.
Οι ιρακινοί περιμένουν την απελευθέρωση του:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου