31/8/09

Πτώση τιμής στο Xbox 360!


Μετά την πτώση τιμής του Playstation 3 στα 299 ευρώ, η Microsoft απαντάει ρίχνοντας κι αυτή με την σειρά της την τιμή του Xbox 360.
[UPDATE] Η Microsoft ανακοινώνει και επίσημα την πτώση τιμής για τα Xbox 360 Elite και Xbox 360 Arcade, καθώς και την απόσυρση του Xbox Pro.

Οι αρχικές φήμες
Το διεθνές τεχνολογικό blog "Engadget" έλαβε στα χέρια του ένα φυλλάδιο από τις Αμερικάνικες αλυσίδες καταστημάτων Target Corporation και Walmart. Τα φυλλάδια αυτά αναφέρουν ότι το Xbox 360 Elite, το ακριβότερο μοντέλο Xbox 360 της αγοράς, θα πωλείται στα 249 δολάρια για την έκδοση των 60GB και στα 299 δολάρια για την έκδοση των 120GB. Το επίσης διεθνούς φήμης τεχνολογικό blog Kotaku, έλαβε στα χέρια του φυλάδιο από τα καταστήματα Best Buy τα οποία έδειχναν ακριβώς την ίδια πτώση τιμής.

Όσο για την Pro έκδοση του Xbox 360, στα παραπάνω φυλλάδια δεν υπήρχε καμία διευκρίνιση για το αν θα συνεχίσει να παράγεται ή αν τελικά θα κυκλοφορήσει σε τιμή χαμηλότερη από τις προαναφερθείσες. Πληροφορίες εκ των έσω όμως, αναφέρουν ότι στα κουτιά του Xbox 360 Elite δεν διαφημίζεται καν η Pro του Xbox 360, άρα το πιθανότερο είναι να σταματήσει να κυκλοφορεί. Προς ενημέρωση, η κονσόλα στην Ελλάδα -στο τρέχον stock που υπάρχει- έχει εντοπιστεί ακόμα και στην τιμή των 210 ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι από αύριο, Παρασκευή 27/8/2009, το μοντέλο Xbox 360 Elite θα πωλείται στα καταστήματα έναντι 299 ευρώ. Στην Ελλάδα η Microsoft Hellas ανακοίνωσε ότι το Xbox 360 Elite θα πωλείται στα 250 ευρώ. Αυτό είναι απόλυτα λογικό μιας και τα περισσότερα καταστήματα στην Ελλάδα έχουν ψαγμένους προμηθευτές και φροντίζουν να κρατούν τις τιμές κάτω από τις επίσημες.

Η διαφορά όμως εδώ είναι ότι το πακέτο Xbox 360 Elite δεν θα περιλαμβάνει το καλώδιο HDMI, άρα όσοι χρήστες έχουν High-Definition τηλεόραση και θέλουν να απολαύσουν τα παιχνίδια τους στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, θα πρέπει να το αγοράσουνε ξεχωριστά! Αυτό που διέρρευσε δια στόματος επίσημου εκπροσώπου της Microsoft ως δικαιολογία, είναι ότι πολλοί από τους κατόχους Xbox 360 δεν χρησιμοποιούσαν το HDMI καλώδιο, άρα δεν υπήρχε αντίστοιχα και λόγος να συμπεριληφθεί στο πακέτο.

Το μοντέλο Χbox 360 Pro πωλείται επίσημα στα 250 ευρώ και η παραγωγή του αναμένεται να σταματήσει αυτές τις ημέρες. Όπως προαναφέραμε, στην Ελλάδα μπορεί να βρεθεί σε αρκετά καταστήματα ακόμα και στα 210 ευρώ. Το απόθεμα λογικά θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το Xbox 360 Arcade, η φθηνότερη έκδοση της κονσόλας, θα πωλείται (άνευ σκληρού δίσκου) στα 199 ευρώ, ενώ δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση για τις επίσημες τιμές των σκληρών δίσκων οι οποίες παραμένουν στα 100 ευρώ για τον σκληρό δίσκο 60GB και στα 150 ευρώ για τον σκληρό δίσκο 120GB. Στην Ελλάδα βέβαια υπάρχουν καταστήματα που πουλάνε τους παραπάνω σκληρούς έως και 30-35 ευρώ φθηνότερα στο μοντέλο των 60GB ή ακόμα και 50-55 ευρώ φθηνότερα στο μοντέλο των 120GB.

Η Microsoft δεν θέλησε να σχολιάσει την πιθανή κυκλοφορία μικρότερου Xbox 360, όπως έκανε αντίστοιχα η Sony με το PS3 Slim. Υποσχέθηκε όμως ότι μελλοντικά θα αναπτύξει περισσότερο το σύστημα ψήξης και την κατανάλωση ενέργειας, άρα θα πρέπει να ελπίζουμε σε ένα αθόρυβο και πιο οικονομικό (στην κατανάλωση ρεύματος) Xbox 360.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου