31/8/09

Έρχεται το PS3 controller με αισθητήρα κίνησης

Η Sony αποκαλύπτει ότι το χειριστήριο του Playstation 3 με αισθητήρα κίνησης, το οποίο παρουσιάστηκε στην φετινή έκθεση E3, θα κυκλοφορήσει τελικά την Άνοιξη του 2010.

Ο πρόεδρος της Sony Kaz Hirai, δεν κρατήθηκε και τελικά αποκάλυψε την πιθανότερη ημερομηνία κυκλοφορίας του περίφημου χειριστηρίου που είχαμε δει στην έκθεση E3 και που υποσχόταν καλύτερη ανταπόκριση κινήσεων από το Wiimote.


Ο Kaz Hiray, δήλωσε σήμερα στους Times του Λονδίνου, ότι η Sony έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία του motion-sensing controller για την Άνοιξη του 2010. Διευκρίνισε μάλιστα πως ένας από τους λόγους καθυστέρησης της παραγωγής είναι ότι η Sony θέλει να στηρίξει το controller αυτό με το κατάλληλο software (σ.σ. προφανώς παιχνίδια και επιπλέον διασκεδαστικές εφαρμογές) το οποίο θα πρέπει να υπάρχει κατά την ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Ο Kazuo Hirai δεν διευκρίνισε ποια games θα υποστηρίζουν το νέο αυτό χειριστήριο. Θυμίζουμε ότι στην έκθεση E3 είχε παρουσιαστεί ένα παιχνίδι τένις και ένα παιχνίδι δράστης στο οποίο το (υπό ανάπτυξη) χειριστήριο είχε πάρα πολύ καλή ανταπόκριση. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι φέτος, πολλές από τις μεγάλες εταιρείες του χώρου έχουν ήδη το χειριστήριο στην κατοχή τους, άρα σίγουρα θα υπάρξει υποστήριξη σε μελλοντικά games.

Στον αντίποδα, το Project Natal, μία ακόμη προηγμένη τεχνολογία της Microsoft για το Xbox 360, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ημερομηνία κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου