28/8/09

Ήρθε η σειρά του Mininova!

Δικαστική απόφαση αναγκάζει το Mininova να αποσύρει όλα τα copyrighted torrents!

Μετά από απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου, το δημοφιλές torrent site, Mininova, θα αναγκαστεί να αποσύρει όλο το υλικό που υπόκειται σε προστασία πνευματικών δικαιωμάτων, μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Σύμφωνα με την απόφαση, σε περίπτωση που το site δεν συμβιβαστεί με τους όρους της απόφασης, θα επιβληθεί στους χειριστές του Mininova, πρόστιμο της τάξης περίπου των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση υποβλήθηκε αρχικά από τον Stichting BREIN, έναν ολλανδικό όμιλο κατά της πειρατείας, ο οποίος χαίρει υποστήριξης από κινηματογραφικά και μουσικά στούντιο.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία, "το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε το επιχείρημα του Mininova, που υποστήριζε ότι ήταν αδύνατο για τους υπεύθυνους του site να βρουν και να διαγράψουν τα torrents τα οποία παρέπεμπαν σε copyrighted υλικό".
Έτσι, αφού το Mininova έχει τη δυνατότητα να φιλτράρει και να καταπολεμά τα malware από τα αρχεία του BitTorrent, το ολλανδικό δικαστήριο ισχυρίζεται ότι θα μπορεί να μπλοκάρει, επίσης, και το εν λόγω υλικό.

Μετά τη δικαστική απόφαση για κλείσιμο του Pirate Bay, τα torrent sites βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Και παρόλο που το Pirate Bay αρνήθηκε να κατεβάσει το copyrighted υλικό του, το Mininova έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία.

πηγή:pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου