31/8/09

Harry Potter and the Half Blood Prince

Βρισκόμαστε πλέον στην 6η ταινία με ήρωα τον Harry Potter, ο οποίος μπαίνει όλο και πιο βαθειά στα μυστικά της μαγείας με τον ίδιο τρόπο που οι ταινίες γίνονται πιο σκοτεινές. Έτσι και στο Harry Potter and the Half-Blood Prince που μας παρουσιάζει την έκτη χρονιά του Potter στην Hogwarts. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος άλλος ένας νέος καθηγητής έρχεται, αυτή την φορά ο Οράτιος Slughorn, ενώ ο Harry ανακαλύπτει ένα παλιό βιβλίο σχετικό με μαγικά φίλτρα που ανήκε στον μυστηριώδη Ημίαιμο Πρίγκηπα και κάνει ιδιαίτερα μαθήματα με τον καθηγητή Dumbledore.

Με αυτό τον τρόπο μαθαίνει όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για το παρελθόν του Voldermort και το πως θα μπορέσει να τον νικήσει. Ωστόσο ανακαλύπτει ότι μαθητής Malfoy κινείται περίεργα μέσα στην Σχολή και είναι πεπεισμένος ότι συνεργάζεται με τον Voldermort.

Όπως αναφέραμε οι ταινίες του όχι και τόσο μικρού πια Harry Poter γίνονται όλο και πιο σκοτεινές, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει και λίγο το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Έχουμε δηλαδή μια σειρά η οποία ξεκίνησε ως παιδική άλλα έχει γίνει μάλλον εφηβική, αφού δεν είναι και τόσο κατάλληλη για μικρά παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου