7/8/09

Επίθεση χάκερς σε Facebook, Twitter και Blogspot

Η «μαύρη Πέμπτη» των κοινωνικών δικτύων στο Ίντερνετ
Επίθεση χάκερς σε Facebook, Twitter και Blogspot

Τα κοινωνικά δίκτυα (social networks) Facebook, Twitter και Blogspot στο διαδίκτυο δέχονται από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης μαζική επίθεση από χάκερς, προξενώντας σημαντικά προβλήματα διασύνδεσης με τους χρήστες τους.


Το Twitter παραμένει "άλαλο" από τις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με τους διαχειριστές του κοινωνικού αυτού δικτύου, ο ιστότοπος δέχεται καταιγισμό μηνυμάτων από άγνωστους αποστολείς, γεγονός που οδηγεί το σύστημα στο να "κρεμάσει" τελείως. Την ίδια στιγμή και το Facebook παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα κατά την προσπέλασή του.

Μεγάλα προβλήματα εμφανίζονται, ωστόσο και στην blogoσφαιρα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες χρηστών του Blogspot, η ομώνυμη πλατφόρμα ιστολογίων έχει δεχθεί επίθεση από χάκερς, οι οποίοι κατέστρεψαν ή παραποίησαν αρκετά από τα δημοσιευμένα blogs.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Biz Stone, ένας από τους ιδρυτές του Twitter δήλωσε ότι: "δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η επίθεση σχετίζεται με οποιαδήποτε προγενέστερη δραστηριότητα των χάκερς. Προς το παρόν, προσπαθούμε να αμυνθούμε απέναντι σε αυτήν την επίθεση και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε έρευνες για τον εντοπισμό των υπαιτίων".

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=70683

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου