31/8/09

Αποσυντονισμένη η Πυροσβέστικη, λέει το πόρισμα

Κατά της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναμένεται να στραφεί το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιτζή για τις καταστροφικές πυρκαγιές της Βορειανατολικής Αττικής, το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την Τετάρτη (2/9)

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες ως προς τον (από–)συντονισμό της Πυροσβεστικής, καθώς θεωρείται ότι έδρασε υπό σύγχυση, με κακό συντονισμό και χωρίς σχεδιασμό.

Πάντως, η μετάθεση ευθυνών έγινε για ακόμη μια φορά «μπαλάκι» ανάμεσα στην ηγεσία της Υπηρεσίας, με τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Στυλιανό Στεφανίδη, να κάνει λόγο στην εφημερίδα Καθημερινή για «συγκάλυψη των ευθυνών».

Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών

Την ίδια στιγμή, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναμένεται να δώσει στον Εισαγγελέα την Δευτέρα (31/8) το πόρισμα για το πώς ξέσπασε η πυρκαγιά. Οι πληροφορίες θέλουν το πόρισμα να αποδίδει την έναρξη της φωτιάς σε εμπρησμό, και για το λόγο αυτό έχουν συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές δύο αδέλφια, τα οποία εθεάθησαν στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Μάλιστα, στο Γραμματικό εξετάστηκε ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς και παρ’ όλο που οι έρευνες δεν κατάφεραν να βγάλουν κάποιο συμπέρασμα από αυτόν τον μηχανισμό, θεωρείται πλέον σίγουρο ότι ο εμπρησμός είναι η κύρια αιτία της πύρινης λαίλαπας που έπληξε την Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου