25/8/09

Έγκλημα και τιμωρία!

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσουν τελικώς, οι δύο ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια. Το Συμβούλιο Εφετών επικύρωσε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τους παραπέμπει σε δίκη. Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο συνάδελφός του Βασίλης Σαραλιώτης για απλή συνέργεια.

Σύμφωνα με το δικαστικό βούλευμα, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε στοχεύσει προς το μέρος των ανηλίκων, πυροβολώντας τους δύο φορές και μάλιστα, όπως αναφέρετακ χαρακτηριστικά, προς «ικανοποίηση του εγωισμού του που είχε θιγεί». Στη συνέχεια απομακρύνθηκε με «αργά και ήρεμα βήματα» από τον τόπο της δολοφονίας, «αδιαφορώντας» όπως υπογραμμίζουν οι δικαστές, «για τις συνέπειες της πράξης του και ενώ είχε αντιληφθεί ότι ένα 15χρονο παιδί είχε πληγεί από τις βολίδες που έφυγαν από το δικό του όπλο».

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας απέρριψε επίσης την αίτηση που είχε καταθέσει ο έτερος ειδικός φρουρός, Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος ζητούσε την αποφυλάκισή του. Το τραγικό περιστατικό προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και σοβαρά επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών. Ξέσπασαν κοινωνικές αναταραχές με αποτέλεσμα το κέντρο της Αθήνας και άλλες μεγάλες πόλεις να θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου