30/8/09

Έδειξε από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό

Η Ίντερ διέσυρε με 4-0 τη Μίλαν στο μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο άνοιξε το σκορ με τον Τιάγκο Μότα στο 29’. Το 0-2 έγινε στο 35’ με εκτέλεση πέναλτι του Ντιέγκο Μιλίτο και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μαικόν έκανε το 0-3. Στο 68’, ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-4 και μετέτρεψε το ντέρμπι σε πάρτι για τους «νερατζούρι».

Η Ίντερ έδωσε ένα σκληρό μάθημα στην Μίλαν, δείχνοντας της με τον πλέον εμφατικό τρόπο ποιος είναι το αφεντικό στην Ιταλία. Η αρμάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν ισοπεδωτική και πέρασε σαν σίφουνας από το «Σαν Σίρο» με 4-0. Οι παίκτες των πρωταθλητών Ιταλίας έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και αν δεν κατέβαζαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Έτσι, η Ίντερ απέδειξε ότι είναι και πάλι το φαβορί για το πρωτάθλημα.

Το ματς

Η Ίντερ από την αρχή μπήκε δυναμικά στον αγώνα, δείχνοντας τις «άγριες» διαθέσεις της. Μετά από κάποια απειλητικά σουτ, ευτύχησε να προηγηθεί στο 29’, όταν έπειτα από μαγικό «τριγωνάκι» των Ετό, Μιλίτο, και Μότα, ο τελευταίος σκόραρε. Ο Ετό έδωσε την πάσα στον Μιλίτο, αλλά ο Αργεντινός με κρυφή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας "έβγαλε" τετ α τετ τον πρώην συμπαίκτη του στην Τζένοα, και ο Μότα με αριστερό πλασε έκανε το 0-1 για τους «νερατζούρι».

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ετό μπήκε μόνος του στην περιοχή έπειτα από καταπληκτική τριαντάρα μπαλιά του Μαϊκόν, ανατράπηκε από τον Γκατούζο και ο Μιλίτο μετουσιώσε το πέναλτι σε γκολ. 0-2 για την Ίντερ.

Όλα τελείωσαν για την Μίλαν όταν στο 39ο λεπτό, ο Τζενάρο Γκατούζο αποβλήθηκε (δικαίως) με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έπειτα από «ανόητο» και άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Σνάιντερ.

Το εφιαλτικό πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε για την Μίλαν με τον δείκτη του σκορ να είναι στο 0-3, αφού ο Μιλίτο με τον Μαϊκόν έκανα το «1-2» που έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Βραζιλιάνο αμυντικό. Ο Μαϊκόν απέναντι στον Στοράρι δεν αστόχησε και με δυνατό δεξί σουτ, έκανε το 0-3 για τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο κατέβασαν στροφές, αφού είχαν πάρει από το πρώτο ημίχρονο αυτό που ήθελαν. Παρόλα αυτά, κυνήγησαν το γκολ και ευτύχησαν να το πετύχουν με τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Ο μέσος των «νερατζούρι» (που είχε σκοράρει και στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων) με ένα πραγματικά «κεραυνό» έξω από τη μεγάλη περιοχή του Στοράρι, πέτυχε το ομορφότερο γκολ του αγώνα, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι οπαδοί της Μίλαν – όπως είναι λογικό – αποχωρούσαν από το γήπεδο περίπου 15 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, ενώ πριν τραγουδούσαν εν χορώ συνθήματα υπέρ του Κακά. Από την μήνη τους δεν ξέφυγε ούτε ο νεοφερμένος προπονητής, Λεονάρντο, που αποδοκιμάστηκε όταν άλλαξε τον Ροναλντίνιο με τον Χούντελαρ.

sport-fm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου