29/8/09

Υπέρ-πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα(video)

Το τρόπαιο του υπέρ – πρωταθλητή Ευρώπης κατέκτησε η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με σκορ 1 – 0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ, στον αγώνα που διεξήχθη στο “Louis II”, του Μονακό, χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Πέδρο Ροντρίγκεθ. Οι Καταλανοί κατέκτησαν το δεύτερο τρόπαιό τους μέσα σε λίγες ημέρες (προηγήθηκε η κατάκτηση του Super Copa, απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο).

Σε έναν αγώνα που δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κατάφερε να συνεχίσει τη συλλογή τίτλων, που έχει ξεκινήσει από την περσινή περίοδο. Οι νταμπλούχοι Ισπανίας και πρωταθλητές Ευρώπης τα βρήκαν «σκούρα» απέναντι στο αξιόμαχο σύνολο του Μιρτσέα Λουτσέσκου. Τις προσπάθειές τους, βέβαια, δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο και η άθλια κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η Σαχτάρ αγωνιζόταν με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, περιμένοντας να «χτυπήσει» την Μπαρτσελόνα με αντεπιθέσεις. Οι Καταλανοί από την πλευρά τους, προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες, αλλά σταματούσαν μπροστά, στην πολύ καλά «στημένη», ουκρανική άμυνα. Φυσικό επόμενο ήταν το ημίχρονο να τελειώσει χωρίς σκορ, έχοντας μάλιστα λιγοστές ευκαιρίες, κυρίως από τους «μπλαουγκράνα» και κακό θέαμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο. Η Κυπελλούχοι ΟΥΕΦΑ στην άμυνα και οι Πρωταθλητές Ευρώπης στην επίθεση. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα αύξανε την πίεσή της, όσο περνούσε η ώρα, αλλά οι παίκτες του Μιρτσέα Λουτσέσκου, τους κράταγαν εύκολα ή δύσκολα, μακριά από την περιοχή τους. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι τη συμπλήρωση των 90 λεπτών της κανονικής διάρκειας, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στον έξτρα χρόνο της παράτασης. Η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της, στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να είναι όλο και λιγότερες. Ο Μέσι αποτελούσε την κυριότερη πηγή κινδύνων από τους τυπικά γηπεδούχους, με τον Αντριάνο να είναι το αντίπαλο δέος.

Τη λύση τελικά, στο «γόρδιο» δεσμό της άμυνας της ομάδας του Ντόνετσκ, έδωσε ο Πέδρο Ροντρίγκεθ. Ο νεαρός επιθετικός συνεργάστηκε άψογα με τον Λιονέλ Μέσι και μόλις βρέθηκε «φάτσα» με την αντίπαλη εστία, σημάδεψε σωστά, κάνοντας το 1 – 0 για την ομάδα του, χαρίζοντάς της το δεύτερο τρόπαιο της χρονιάς, μέσα σε μόλις λίγες ημέρες.

Oι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Ιμπραΐμοβιτς (81' Πέδρο Ροντρίγκες), Μέσι, Ανρί (96' Κρκιτς), Κεϊτά, Αμπιντάλ, Τουρέ (100' Μπούσκετς)

Σαχτάρ: Πιάτοφ, Χούμπσμαν, Κούτσερ, Φερναντίνιο (80' Τζάντσον), Ιλσίνιο, Λουίς Αντριάνο, Γκάι (80' Κόμπιν), Γουίλιαν (91' Αγκαχόβα), Ρατς, Τσιγκρίνσκι, Σρνα

Δείτε το βίντεο



sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου