22/8/09

«Παγκόσμιος» ο Ιωάννου πήρε το ασημένιο!


Εντυπωσίασε ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου και με άλμα στα 2.32μ, που αποτελεί την καλύτερη φετινή του επίδοση, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του ύψους ανδρών. Νικητής με την ίδια επίδοση, ο Ρώσος Ριμπάκοφ, σε ένα συγκλονιστικό τελικό με εξέλιξη που έκοβε την ανάσα.

Χαρακτηριστικό του ανταγωνισμού είναι το γεγονός ότι το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν ο Πολωνός Μπεντνάρεκ και ο Γερμανός Σπανκ, οι οποίοι επίσης πέρασαν το ίδιο ύψος. Οι τέσσερεις αθλητές απέτυχαν στο 2.35 και ο Ιωάννου κατετάγη τελικά δεύτερος αφού αυτός και ο Ριμπάκοφ είχαν περάσει με την πρώτη προσπάθεια το 2.32, αλλά ο Ρώσος πήδηξε το αμέσως προηγούμενο ύψος (2.28) με τη δεύτερη, ενώ ο Κύπριος πρωταθλητής με την τρίτη.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο Κυριάκος Ιωάννου δήλωσε: «Μας τα χάλασε ο καιρός, αφού λόγω της βροχής καθυστερήσαμε πάνω από μια ώρα, αλλά το ύψος είναι μοναδικό αγώνισμα που δεν μπορείς να προβλέψεις τίποτα. Τελικά κρίθηκε πολύ ψηλά, στο 2.32. Είχα καθαρό μυαλό και ήξερα πως μπορούσα να πηδήξω τόσο ψηλά, για αυτό το κάρφωσα με την πρώτη! Το 2.35 δεν είναι μακριά, αλλά δεν είναι δυνατό να το πετύχεις σε τέτοιες συνθήκες».

«Είναι η τρίτη φορά που μετέχω σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχω δύο μετάλλια. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η εμπειρία. Σήμερα έμαθα να αγωνίζομαι σε ακραίες καταστάσεις. Με την εμφάνιση αυτή ανεβαίνει το ηθικό μου και πλέον περιμένω τον επόμενο αγώνα για να πάω να κερδίσω. Ο μεγάλος μου στόχος για την επόμενη χρονιά είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Ο Κυριάκος Ιωάννου για να φτάσει στην τεράστια αυτή επιτυχία, έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ενώ οι δύο αθλητές που βρέθηκαν στην τρίτη θέση χρειάστηκε να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, κάνοντας ατομικά ρεκόρ.

Για τον Κύπριο πρωταθλητή η επιτυχία δεν είναι κάτι άγνωστο, αφού είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα το 2007, όπως άλλωστε και στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2008 στη Βαλένθια στον κλειστό στίβο. Ασημένιο μετάλλιο είχε πάρει και στον κλειστό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Τορίνο, το 2009.


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου