21/8/09

Επίσημα «κόκκινος» ο Κυργιάκος!


Το τυπικό σκέλος της μετακίνησης του Σωτήρη Κυργιάκου στη Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διετούς διάρκειας, με οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, από την οποία η «Ένωση» θα βάλει στα ταμεία της 3εκατ. ευρώ, ο προπονητής των «reds» Ράφα Μπενίτεθ τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του: «Πρόκειται για έναν σκληρό αμυντικό, δυνατό και καλό στο ψηλό παιχνίδι. Μπορεί να σκοράρει και θα είναι φόβητρο στις εκτελέσεις κόρνερ και στα φάουλ. Είναι πολύ δυνατός στην άμυνα, αλλά όπως συμβαίνει πάντα θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να εγκλιματιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Θα είναι πολύ δυνατή προσθήκη για εμάς».

Παράλληλα ο Ισπανός τεχνικός είπε πως: «Γνωρίζουμε τον παίκτη από τότε που αγωνιζόταν στη Ρέιντζερς και έχουμε παρακολουθήσει βίντεο με τα παιχνίδια του στην Φρανκφούρτη και την εθνική ομάδα. Μιλήσαμε για όσα έκανε στο παρελθόν και αυτά που περιμένουμε εμείς να κάνει. Ξέρει τι θέλουμε από εκείνον και είναι έτοιμος να πιάσει δουλεια».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στον συναγωνισμό που θα έχει με τον νεαρό Αγιάλα (σ.σ. Άγκερ και Σκρτελ είναι τραυματίες): «Θα είναι θετικό. Μίλησα με τον Αγιάλα για αυτό. Όταν οι νεαροί παίκτες βλέπουν κάποιον με εμπειρία είναι καλό, γιατί μπορούν να μάθουν από αυτούς. Παράλληλα σημαίνει ότι έχουν περισσότερο χρόνο. Εάν χρειαστεί να παίξουν ορισμένα παιχνίδια θα το κάνουν, αλλά δεν θα πιεστούν»!

Η Λίβερπουλ στο πλευρό της!

Συνεργασία με την Λίβερπουλ στο πλαίσιο της μεταγραφής του Κυργιάκου για την ενίσχυση του ρόστερ της έχει ξεκινήσει η ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος, θα ταξιδέψει αύριο στην Αγγλία ώστε να συζητήσει με τους «κόκκινους» περιπτώσεις παικτών που μπορεί να αποκτηθούν ως δανεικοί.

Η μεταγραφή του Σωτήρη Κυργιάκου από την ΑΕΚ στην Λίβερπουλ, φαίνεται ότι θα έχει και άλλα οφέλη για την Ένωση εκτός από τα οικονομικά. Τα τρία εκατ. ευρώ που θα μπουν στα ταμεία της ομάδας αποτελούν μια βαθιά ανάσα για την διοίκηση που θα κινηθεί πλέον για την ενίσχυση του ρόστερ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Λίβερπουλ ο Νίκος Θανόπουλος θα ταξιδέψει το Σάββατο στην Αγγλία και θα συζητήσει με τους ανθρώπους των κόκκινων περιπτώσεις παικτών που μπορούν να αποκτηθούν ως δανεικοί. Όλα αυτά και ενώ ο χρόνος που απομένει για τις μεταγραφές είναι πλέον ελάχιστός και τα κενά που πρέπει να καλυφθούν είναι αρκετά.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου