29/8/09

Προβληματισμένοι οι νομάρχες για τις κενές θέσεις των περιφερειακών ΤΕΙ της χώρας

άρθρο από Το Βήμα(28/8/2009)

Τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία του για τις κενές θέσεις των περιφερειακών ΤΕΙ εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή... η μη κάλυψη περίπου 20.000 θέσεων στα περιφερειακά ΤΕΙ της χώρας έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των νομαρχιών σχετικά με τον τρόπο σύστασης και λειτουργίας των ιδρυμάτων.

«Ο υδροκεφαλισμός των ΤΕΙ των μεγάλων αστικών κέντρων βαίνει αυξανόμενος και είναι αντιστρόφως ανάλογος της εικόνας των ιδρυμάτων της περιφέρειας τα οποία κατόπιν της συρρίκνωσης και της απαξίας στην οποία θα περιέλθουν ελλείψει σπουδαστών, θα οδηγηθούν στην κατάργηση σχολών και τμημάτων, ενδεχομένως και σε οριστική παύση λειτουργίας τους», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ.

Χαρακτήρισε μάλιστα αναγκαία την ανακατανομή του αριθμού των εισακτέων υπέρ των περιφερειακών ιδρυμάτων, τον εξορθολογισμό της κατανομής των σχολών, την αναβάθμιση και εξυγίανση του επιπέδου σπουδών και εκπαιδευτικών δομών και τη δημιουργία τμημάτων με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου