7/8/09

Ξύστε γιατί χανόμαστε

Σε έσοδα της τάξης των 200 με 300 εκατομμυρίων ευρώ στοχεύει το οικονομικό επιτελείο με την επαναφορά του Στιγμιαίου Λαχείου. Σε μια χρόνια που τα έσοδα του προϋπολογισμού έχουν καταγράψει «τρύπα» 4,2 δις ευρώ από το πρώτο εξάμηνο το υπουργείο Οικονομίας έχει αναρτήσει την προκήρυξη για το «Ξυστό» για δημόσια διαβούλευση έως τις 15 Σεπτεμβρίου ενώ επισημαίνει ότι για λόγους διαφάνειας η ανάθεση του λαχείου θα γίνει σε δύο ιδιωτικούς φορείς και όχι σε έναν.

Η σύμβαση που θα υπογράψουν οι ανάδοχοι του έργου με το Δημόσιο θα είναι 5ετους διάρκειας και εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα στο διάστημα αυτό θα έχουν το δικαίωμα ανανέωσης της για ακόμα μια 5ετια. Οι ανάδοχοι μέσα σε οκτώ μήνες από την υπογραφή της σύμβασης είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν την διάθεση του λαχείου σε τιμές που θα κυμαίνονται από 1 έως 10 ευρώ με τους λαχνούς να έχουν προκαθορισμένα κέρδη. Το υπουργείο στοχεύει να έχει έσοδα και από την φορολόγηση των κερδών των τυχερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα πρώτο ενδιαφέρον για το «Ξυστό» έχει δείξει ο ΟΠΑΠ αλλά και η Intralot που διαχειριζόταν το παιχνίδι μέχρι το 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου