8/8/09

Στης Λαρίσης τους σωλήνες...

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία "ο Δήμος Λαρισαίων προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, σε συνεργασία με την Ericsson και άλλες μεγάλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης στην εγκατάσταση των οπτικών ινών στην πόλη, ενώ πρωτοπορεί, καθώς προτίθεται να χρησιμοποιήσει τους αγωγούς της ΔΕΥΑΛ... για την επέκταση του δικτύου. Όλα αυτά σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την εγκατάσταση 60 σημείων wi-fi δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω ευρυζωνικών υποδομών σε υπαίθριους χώρους αλλά και χώρους υψηλής επισκεψιμότητας στο Νομό Λάρισας."

Το θέμα συνεργασίας με την Ericsson είναι λίγο περίεργο, καθώς πρόκειται και για την οπτική ίνα που συνδέθηκε στο ΤΕΙ Λάρισας πριν κάτι μήνες...Δηλαδή νομίζω πρόκειται για χρηματοδότηση(ή συγχρηματοδότηση) της "Κοινωνίας της Πληροφορίας".

Το όλο σενάριο με οπτικές ίνες μέσα απο σωλήνες ή βωθροδιαδρόμους κάτω απτη γή εχει ξανακουστεί.Ωραία όλα αυτά.Είναι ευτυχές όλο το γεγονός...Γιατί ήδη οι δρόμοι της Λάρισας απο τα έργα έχουν γεμίσει με περισσότερα μπαλώματα και απτα ρούχα του Καραγκιόζη!Και πάνω απόλα να αξιοποιηθούν σωστά αυτές οι οπτικές ίνες...

Εκτός απο υποδομή, χρειάζονται και υπηρεσίες...(Και λιγότερα Δημοτικά Τέλη!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου