20/8/09

ΠΑΟ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-3


Την ήττα με 3-2 από την Ατλέτικο που εκτός απροόπτου θα τον αφήσει εκτός ομίλων του Champions League γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Παθιασμένοι και με καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους οι «πράσινοι», πλήρωσαν όμως ατομικά λάθη που δεν άφησαν ατιμώρητα οι Ισπανοί. Ο Μάξι στο 36’, ο Φορλάν στο 63’ και ο Αγκουέρο 71’ πέτυχαν τα γκολ των «ροχιμπλάνκος», ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 46’ ο Σαλπιγγίδης και ο Λέτο μείωσε στο 75’. Εξαιρετική εμφάνιση σε ρόλο λίμπερο από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο αγώνας…

Ο Παναθηναϊκός άρχισε αρκετά επιθετικά τον αγώνα, απειλώντας μάλιστα στο 6’ την Ατλέτικο με τον Γιώργο Καραγκούνη. Μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο όπου ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν δαιμονιώδης, οι… τόνοι έπεσαν. Οι «πράσινοι» με τους Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο και Σπυρόπουλο να κερδίζουν πολλές προσωπικές μονομαχίες φαινόταν να περιορίζει τη δράση των «ροχιμπλάνκος». Παράλληλα με κάποιες βαθιές μπαλιές γινόταν αρκετά επικίνδυνος χάρη στην ταχύτητα των Σαλπιγγίδη και Σισέ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, όταν ο Χάιτινχα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Σιμάο κλώτσησε αέρα. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 23’, με τον Σισέ να μπαίνει από αριστερά στη μεγάλη περιοχή της Ατλέτικο, αλλά το σουτ του να αλλοιώνεται από την κόντρα του Χουανίτο. Δέκα λεπτά μετά ακυρώθηκε ορθώς γκολ του Σαλπιγγίδη, ο οποίος ήταν ελαφρώς εκτεθειμένος στην μπαλιά του Καραγκούνη.

Στο 36ο λεπτό η Ατλέτικο έφτασε στο γκολ. Ένα λάθος του μετριότατου Μάτος στο χώρο του κέντρου έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες των Μαδριλένων να δείξουν τις επιθετικές τους αρετές. Ο Ραούλ Γκαρθία τροφοδότησε τον Φορλάν και αυτός με το αριστερό πάσαρε στον επερχόμενο Μάξι Ροντρίγκες, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Γκαλίνοβιτς. Ήταν μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλά οργανωμένος στα μετόπισθεν και η ομάδα του Αμπέλ Ρεσίνο τον τιμώρησε. Στο 44ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι, όταν το αριστερό σουτ του Φορλάν δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Γκαλίνοβιτς.

Ο Χενκ Τεν Κάτε άρχισε το δεύτερο μέρος με μία αλλαγή, περνώντας τον Λέτο αντί του αρνητικού Μαρσέλο Μάτος. Στην πρώτη φάση της επανάληψης και δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Καραγκούνης με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Σαλπιγγίδη στην πλάτη της ισπανικής άμυνας και αυτός με πλασέ «κρέμασε» τον εξερχόμενο Ασένχο ισοφαρίζοντας σε 1-1 και ξεσηκώνοντας τον κόσμο στις κερκίδες. Οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 52’, αλλά ο Λέτο καθυστέρησε να σουτάρει και κάνοντας κατάχρηση ντρίμπλας σπατάλησε μία καλή ευκαιρία.

Η συνέχεια ανήκε στην Ατλέτικο που βγήκε στην επίθεση αναζητώντας το γκολ. Στο 50’ ο Αγκουέρο αστόχησε εξ επαφής από το γύρισμα του Φορλάν από τα αριστερά. Οι παίκτες του Αμπέλ Ρεσίνο συνέχισαν να επιτίθενται και παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ζιλμπέρτο Σίλβα σε ρόλο «σκούπας» στην άμυνα, το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 63’ ο Μάξι Ροντρίγκες είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και πριν η μπάλα απομακρυνθεί, ο Φορλάν με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα με το αριστερό στη δεξιά γωνία του Γκαλίνοβιτς. Στο 71’ ήρθε και τρίτο γκολ για την Ατλέτικο. Ένα λάθος του Σπυρόπουλου έδωσε την ευκαιρία στον Αγκουέρο να ξεχυθεί από τα δεξιά και αφού «χόρεψε» τον αριστερό μπακ των γηπεδούχων, αλλά και τον Μουν, με διαγώνιο σουτ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ.

Ο Λέτο κράτησε τον Παναθηναϊκό στη ζωή, όταν στο 75’ κεραυνοβόλησε από πολύ πλάγια θέση με αριστερό σουτ τον Ασένχο. Ήταν ένα καταπληκτικό τέρμα από τον Αργεντινό χαφ, που έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς και «ζέστανε» την εξέδρα. Στο 82’ λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση, ωστόσο το σουτ του Χριστοδουλόπουλου, που λίγα λεπτά πριν είχε πάρει τη θέση του Σιμάο, δεν βρήκε στόχο. Οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό, χωρίς όμως να έρθει η ισοφάριση.

Το τελικό 3-2 καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το έργο της πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού της προσεχούς Τρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν» και όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να συμβιβαστεί με τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο (79’ Χριστοδουλόπουλος), Μάτος (46’ Λέτο), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σισέ, Σαλπιγγίδης.

Στον πάγκο: Τζόρβας, Ρουκάβινα, Νίνης, Μπιέρσμιρ, Δάρλας.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ρεσίνο): Ασένχο, Χάιτινχα, Α. Λόπεθ, Ουιφαλούσι, Χουανίτο, Ασουνσάο, Ρ. Γκαρθία (71’ Σαντάνα), Σιμάο, Μάξι (86’ Σιναμά-Πονγκόλ), Αγκουέρο (75’ Χουράδο), Φορλάν.

Στον πάγκο: Ρομπέρτο, Ρέγες, Ιμπάνιεθ, Ντομίνγκεθ.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου