13/8/09

ΠΟΛΩΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 2-0


Η Εθνική ομάδα γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 από την Πολωνία στο Μπίντγκοζ, προβληματίζοντας με την απόδοσή της, στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι πριν από την «μάχη» της Ελβετίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Βασιλέφσκι στο 47’, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ομπράνιακ στο 79’.

Το ματς:

Ημέρα δοκιμών για τον Ότο Ρεχάγκελ, στο τελευταίο φιλικό τεστ της Εθνικής, πριν την «μάχη» της Ελβετίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως οι Πολωνοί ήταν αυτοί που ανέβαζαν σιγά σιγά την απόδοσή τους, όσο κυλούσαν τα λεπτά στο πρώτο 45λεπτο. Πλέον, το συγκρότημα του Λίο Μπενάκερ, είχε πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης με την Ελλάδα να έχει χάσει το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου.

Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει για τα καλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα καρέ του και πίεζαν για την επίτευξη ενός τέρματος. Η Εθνική, προβλημάτιζε με την απόδοσή της, αφού δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην πίεση των Πολωνών, μένοντας για αρκετή ώρα όλοι οι ποδοσφαιριστές της Ελλάδας, πίσω από τη γραμμή του κέντρου.

Τα πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 στο χώρο του κέντρου αλλά και στην αμυντική λειτουργία ήταν φανερά, με τον Ρεχάγκελ, να μην είναι ευχαριστημένος από την εικόνα που παρακολουθούσε…

Οι Πολωνοί συνέχιζαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά σε καμία περίπτωση, ο Χαλκιάς δεν απειλήθηκε σε αυτό το πρώτο ημίχρονο… Δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και από τους παίκτες των δύο ομάδων, με την Ελλάδα να έχει ανεβάσει την απόδοσή της και να είναι απειλητική κυρίως στις αντεπιθέσεις… Παρόλα αυτά, το θέαμα και η ουσία ήταν τα δύο στοιχεία που απουσίαζαν από το πρώτο 45λεπτο.

Ήταν δεδομένο, ότι ο Ρεχάγκελ στην επανάληψη θα περνούσε νέα πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο, αφού και ο ίδιος ήθελε να αλλάξει κάπως το παιχνίδι της Εθνικής. Και αυτό έκανε, με τους Κυργιάκο, Α. Παπαδόπουλο, Γκέκα και Αμανατίδη να αντικαθιστούν τους Μόρα, Παπασταθόπουλο, Σαλπιγγίδη και Χαριστέα....

Παρά τις αλλαγές, το ξεκίνημα για την Ελλάδα δεν ήταν θετικό, αφού μόλις στο 47’ ο Βασιλέφσκι έβαλε μπροστά στο σκορ τους Πολωνούς, με τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκρότημα να… μένουν εκτός ρυθμού μετά το γρήγορο τέρμα που δέχτηκαν.

Ο ρυθμός στο παιχνίδι είχε πέσει, με το συγκρότημα του να έχει πάντα το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Η ημέρα δεν ήταν καλή για την Εθνική, αφού ο Ομπράνιακ στο 79’, ήρθε να βάλει τέλος σε όποιες ελπίδες είχαν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, ώστε να φέρουν πρώτα στα ίσα το ματς και στη συνέχεια να διεκδικήσουν τη νίκη…

Ο αριστερός χαφ-εξτρέμ της Λιλ, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Πολωνίας, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0, κλειδώνοντας την υπόθεση νίκη για την ομάδα του.

Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να πραγματοποιεί ίσως τη χειρότερη εμφάνισή της μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Πολωνία (Λίο Μπενάκερ): Μπόρουτς, Κρζίνoβεκ, Βασιλέβσκι, Ζεβλάκοβ, Ντούντκα, Μουράβσκι (75' Μότσεκ), Γκερέιρο, Μ. Λεβαντόβσκι, Μπλαστσικόβσκι (83' Σαγκανόβσκι), Ρ. Λεβαντόβσκι (54' Μπρόζεκ), Σμολάρεκ (46' Ομπρανιάκ)

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μόρας (46' Κυργιάκος), Παπασταθόπουλος (46' Παπαδόπουλος), Τζιόλης (79' Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Καραγκούνης (64' Πατσατζόγλου), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46' Αμανατίδης), Χαριστέας (46' Γκέκας)

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου