7/8/09

Οπτικές ίνες, 100Mbps και τα παπάρια του Καράμπελα..


Ε ναι είναι αλήθεια, η ευρυζώνικότητα έφτασε... το 2017!!...
Είναι απο τεχνολογικής απόψεως ηλίθιο να μιλάμε ότι σε 8 χρόνια θα έχουμε ταχύτητες εώς 100Mbps και ότι μέχρι τώρα "απολαμβάναμε" ταχύτητες μέχρι το πολύ 24Mbps, γιατί πολύ απλά καταρχήν έχουν περάσει 2 χρόνια περίπου που υπάρχουν οι μέχρι 24 ταχύτητες και... δεν υπάρχουν ούτε μέχρι 15!
Επιπλέον όπως είπα απο τεχνολογικής απόψεως, όταν μιλάμε για ένα έργο που θα ολοκληρωθεί σε τόσα πολλά χρόνια, θα θεωρείτε όχι και τόσο ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ να έχουμε (εώς) 100Mbps το 2017! Όταν βλέπουμε οι ταχύτητες και οι τεχνολογίες να ανεβαίνουν και να αλλάζουν μέρα με τη μέρα!

Θετικό το έργο, αλλά μέχρι ένα σημείο...
Α, μάρεσε που διάβασα πως κάθε κτίριο πρέπει να έχει αρχιτεκτονική μελέτη για εγκατάσταση οπτικής ίνας!..

άρθρο απο ΕΡΤ.gr:
Δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και 52 άλλες πόλεις , συνολικά σε 186 δήμους της Ελλάδας, θα καλυφθούν με 16.000 χιλιόμετρα δικτύου οπτικών ινών σταδιακά ως το 2017, απολαμβάνοντας με μία σύνδεση, εκτός από ίντερνετ σε ταχύτητες 100 Mbps, τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τηλεργασία τηλεεκπαίδευση, τηλεϊατρική, ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η εγκατάσταση του δικτύου οπτικών ινών, του μεγαλύτερου έργου πληροφορικής και τεχνολογίας που προκηρύχτηκε ποτέ στη χώρα μας, είναι προϋπολογισμού 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ

Από αυτά το ελληνικό δημόσιο θα συμμετέχει με 700 εκατομμύρια ευρώ και 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ θα καταβάλλουν ιδιώτες επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου