17/8/09

Γιούσεϊν Μπολτ, ο ταχύτερος σπρίντερ 100 μ. όλων των εποχών!


Ο Τζαμαϊκανός ''διέλυσε'' το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου (9.69), κάνοντας 9.58 (!) στον χθεσινό τελικό των 100 μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου του Βερολίνου. Με τον τρόπο αυτό, ο 23χρονος αθλητής απέδειξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος στον πλανήτη που να μπορεί να τον κοντράρει στο αγώνισμα.

Μεγάλη επίδοση και από τον Τάισον Γκέι, ο οποίος ήρθε δεύτερος με χρόνο 9.71. Αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και, παράλληλα, αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο, ενώ ο χρόνος αυτός είναι μόλις 2’’ πάνω από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ του Μπολτ. Τρίτος τερμάτισε ο, επίσης, Τζαμαϊκανός, Ασάφα Πάουελ, με χρόνο 9.84.

«Ηξερα ότι ήμουν έτοιμος να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ. Ηξερα ότι αν έκανα στην κούρσα αυτά που είχα σχεδιάσει θα έκανα παγκόσμιο ρεκόρ. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορούσα να τρέξω ένα δέκατο πάνω από το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά τελικά τίποτα δεν είναι αδύνατον», δήλωσε ο Μπολτ, στην ανωτερότητα του οποίου υποκλίθηκαν οι μεγαλοι του αντίπαλοι. «"Τι να πω για τον Ουσέιν. Είναι απλώς εκπληκτικός. Το παγκόσμιο ρεκόρ μπορεί να κατέβει κι άλλο. Εγώ είμαι ευχαριστημένος με το μετάλλιο», είπε ο Ασάφα Πάουελ, ενώ ο Τάισον Γκέι τόνισε: «Σας είχα πει ότι ο άνθρωπος μπορεί να τρέξει 9.5. Δυστυχώς δεν ήμουν εγώ που τα κατάφερα αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρων κάποια μέρα. Πάντως ο Μπολτ είναι φαινόμενο. Εγώ έκανα ό,τι μπορούσα στο συγκεκριμένο αγώνα. Πάντως μπορώ να πάω και πιο γρήγορα».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου