13/8/09

ΑΕΚ-ΜΑΓΙΟΡΚΑ 1-3


Το καλό πρόσωπό που επέδειξε στο πρώτο ημίχρονο διέγραψε η ΑΕΚ με την παρουσία της στο δεύτερο, χάνοντας 3-1 απ’ τη Μαγιόρκα στο ΟΑΚΑ, στο τελευταίο της φιλικό πριν την αναμέτρηση με τη Βασλούι. Το πρώτο του γκολ με τα «κιτρινόμαυρα» πέτυχε ο Λεονάρντο στο 24΄ ανοίγοντας το σκορ, όμως οι Ισπανοί γύρισαν το ματς με τα τέρματα των Μαρτί (49΄), Αντούριθ (65΄) και Βίκτορ (90+1). Με πολλές απουσίες αγωνίστηκε η «Ένωση».

Μπορεί να ήταν το τελευταίο φιλικό παιχνίδι πριν την αναμέτρηση με τη Βασλούι στη Ρουμανία στον δρόμο για τους ομίλους του Europa League, όμως το ματς λόγω των πολλών απουσιών για την ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρόβα τζενεράλε. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είχε στη διάθεσή τους διεθνείς, Κυργιάκο, Μάκο, Μαϊστόροβιτς, Τζεμπούρ, Χετεμάι, Παυλή και Ταχτσίδη, καθώς και τους τραυματίες Καφέ, Καράμπελα και Ενσαλίβα, ενώ δεν χρησιμοποίησε τον Σκόκο μιας και δεν υπολογίζεται για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, λόγω τιμωρίας.


Ο Σερβοέλληνας τεχνικός με σύστημα 4-2-3-1, είδε την ομάδα του να αποδίδει αρκετά καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όλες σχεδόν οι επιθετικές προσπάθειες της «Ένωσης» περνούσαν απ’ τα πόδια του Λεονάρντο, ο οποίος έδειξε τις δημιουργικές του ικανότητες. Τον Βραζιλιάνο έψαχναν όλοι συμπαίκτες του κάθε φορά που κατέβαζαν μπάλα, κάτι που φανερώνει για μια ακόμα τον ηγετικό ρόλο που θα έχει ο Λατινοαμερικανός παίκτης.

Μάλιστα, στο 24΄ με τη βοήθεια της τύχης (κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό), ο Λεονάρντο άνοιξε το σκορ για τον «δικέφαλο» με εκτέλεση φάουλ από πολύ δύσκολη θέση, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο του γκολ με τα «κιτρινόμαυρα». Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με τη μπάκα κάτω και προσπαθούσαν να βγαίνουν γρήγορα μπροστά, κάτι που όμως σε καμία περίπτωση δεν έπραξαν στο δεύτερο μέρος.

Οι Ισπανοί ανέβασαν ρυθμούς στο δεύτερο 45λεπτο και έφταναν με σχετική άνεση στα καρέ του Σάχα, ενώ το γκολ του Μαρτί στο 49΄ (ο Σάχα απέκρουσε πέναλτι και στην επαναφορά έγινε το 1-0) βοήθησε σημαντικά στην αλλαγή της εικόνας τους. Οι Ίβηρες είχαν την υπεροχή και έβγαιναν επικίνδυνα μπροστά με τον Αντούριθ, ο οποίος στο 65΄, αφού ξέφυγε απ’ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ, έκανε με εξαιρετικό πλασέ το 2-1 για την ομάδα του.

Η «Ένωση» κατέβαλλε την προσπάθειά της για αντεπίθεση και στο 72΄ έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Μπερνς, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 87΄, όταν και ο Ντιούφ (μία απ’ τις αρκετές αλλαγές) είδε την εκτέλεση φάουλ του να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Λουξ. Η ομάδα του Γκρεγκόριο Μανθάνο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε την ολική ανατροπή, με τον Βίκτορ να πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ με πλασέ, νικώντας τον εξουδετερωμένο Σάχα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Ζεράλντο, Μανωλάς, Χουανφράν, Γεωργέας (66΄ Κουτρομάνος), Γιαχάγια, Γκέντσογλου (84΄ Ντιούφ), Ιορντάκε (66΄ Λαγός), Μαντούκα (57΄ Μπερνς), Λεονάρντο (79΄ Ρίκκα), Μπλάνκο

ΜΑΓΙΟΡΚΑ (Γκρεγκόριο Μανθάνο): Λούξ, Γκονζάλες, Ράμις, Σουάρες, Βαρέλα, Νούνες, Ντίαζ, Μαρτί, Αντούριθ, Τρέχο, Κάστρο

sport-fm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου