13/8/09

ΠΑΟΚ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0


Με εξαιρετική απόδοση, που άφησε πολλές υποσχέσεις ενόψει και του πρώτου αγώνα με τη Χέρενφεν για το Europa League, o ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Εργοτέλη στο σημερινό φιλικό της Τούμπας. Το γκολ για το «δικέφαλο του Βορρά» πέτυχε με εξαιρετικό σουτ στις καθυστερήσεις ο Σορλέν, ενώ Κονσεϊσάο και Βιεϊρίνια «ξεσήκωσαν» τον κόσμο στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο των Θεσσαλονικέων.

Ο ΠΑΟΚ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν «καταιγιστικός» και δημιούργησε με την απόδοση του πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους φιλάθλους του για τη συνέχεια. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πίεσε «ασφυκτικά» από το πρώτο λεπτό του αγώνα τον Εργοτέλη και με «κινητήριους μοχλούς» τους εξαιρετικούς Βιεϊρίνια και Κονσεϊσάο, έχασε πληθώρα ευκαιριών για να πετύχει ένα γκολ.

Μάλιστα, θα μπορούσε να του έχει καταλογιστεί ένα τέτοιο, όταν ο «κεραυνός» με το αριστερό που «εξαπέλυσε» ο Φιλόμενο στο 12’ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πόζα και στη συνέχεια φάνηκε να «σκάει» μέσα από τη γραμμή του τέρματος.

Ο ΠΑΟΚ, με τους Βιεϊρίνια και Κονσεϊσάο να «εμβολίζουν» συνεχώς τα άκρα του Εργοτέλη -αλλά και να εκτελούν- είχε ακόμα, εκτός από το δοκάρι, τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ, οι οποίες, ωστόσο, είτε σταμάτησαν στον εκπληκτικό Πόζα, είτε «σπαταλήθηκαν» από τους δύο προαναφερθέντες και τον Φιλομένο.

Ο Εργοτέλης, από την πλευρά του, παρουσιάστηκε τελείως «ακίνδυνος» στο πρώτο ημίχρονο και μπόρεσε να απειλήσει μόνο από στημένες φάσεις. Σε μια τέτοια, μάλιστα, στο 28’, θα έπρεπε να του είχε καταλογιστεί κανονικό γκολ, όταν ο Χίμπλιγκερ, μετά την εκτέλεση φάουλ του Ρομάνο, πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και σκόραρε με κεφαλιά, αλλά υποδείχθηκε -λανθασμένα- οφσάιντ από τον βοηθό.

Πτώση ρυθμού, "λάμψη" Σορλέν στο β' ημίχρονο

Στο β’ ημίχρονο ο Σάντος πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μη μπορέσει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Η πτώση αυτή της απόδοσης του «Δικεφάλου», σε συνδυασμό και με την εμφανή βελτίωση του Εργοτέλη, «ισορρόπησε» το παιχνίδι, το οποίο, ωστόσο, μεταφέρθηκε στο κέντρο, με πολλά λάθη και ημιτελείς προσπάθειες και από τις δυο ομάδες.

Ο Εργοτέλης, μάλιστα, ήταν εκείνος που σε αυτό το διάστημα έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όταν στο 59΄ο Μπούντιμιρ, μετά από κάθετη πάσα του Μπέτο, μπήκε από δεξιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, απέφυγε τον Μαλεζά και σούταρε με δύναμη στο αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, οι αλλαγές από τους δυο προπονητές συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα να πέσει ακόμα περισσότερο ο -ήδη υποτονικός- ρυθμός του παιχνιδιού.

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσε αρκετά για το γκολ που θα του έδινε τη νίκη γοήτρου και, αφού έχασε μια-δυο μικροευκαιρίες με τον Ίβιτς, τελικά τα κατάφερε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σορλέν. Ο Γάλλος μέσος του «δικεφάλου» κοντρόλαρε τη μπάλα αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Εργοτέλη και, αφού την έστρωσε στο καλό του αριστερό πόδι, «εξαπέλυσε» ένα τρομερό σουτ, που καρφώθηκε στη δεξιά γωνία του -ανήμπορου να αντιδράσει- Δασκαλάκη.

"Ασπρόμαυρα" κέρδη, κρητικός προβληματισμός

Πέρα από τη νίκη και την εξαιρετική απόδοση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, ο «Δικέφαλος» κέρδισε από το σημερινό παιχνίδι και τους εξαιρετικούς Βιεϊρίνια και Κονσεϊσάο, που πραγματικά έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα του Εργοτέλη στο διάστημα που αγωνίστηκαν. Αρκετά καλός, επίσης, ήταν και ο Ίβιτς, όπως και ο Φιλόμενο, που θα μπορούσε να είχε σκοράρει στη φάση με το δοκάρι.

Ο Εργοτέλης θα πρέπει πραγματικά να ξεχάσει την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, αν δε θέλει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στη Super League και το μόνο που μπορεί να κρατήσει από το σημερινό παιχνίδι είναι η υποφερτή εμφάνιση του στο μεγαλύτερο κομμάτι του β΄μέρους.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σαβίνι (Λίνο 45'), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Μπιζέρα (Αποστολόπουλος 40'), Βερόν (Αμπουμπακάρι 45'), Γκαρσία (Βιτόλο 45'), Ίβιτς, Βιεϊρίνια (Σορλέν 45'), Κονσεϊσάο (Αναστασάκος 45'), Φιλομένο

Εργοτέλης: Πόσα (Δασκαλάκης 45'), Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Βίσιο, Ρουμπάκης (Κοιλιάρας 74'), Τζούνιορ (Καρέλης 70'), Μπέτο (Κορδονούρης 77'), Ρομάνο (Λεάλ 54'), Ορφανός (Γελαδάρης 54') , Μπουντιμίρ (Φραγκουλάκης 70')

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου